Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND WIL PICKNICKTAFELS AAN STRAND

HOEK VAN HOLLAND- De plaatsing van picknicktafels en vlonders moeten Hoek van Holland verlevendigen en kunnen ondernemers helpen. Die gedachte leeft binnen de Gebiedscommissie, waar het idee bestaat om picknicktafels bij het strand te plaatsen. Hier kunnen niet alleen consumpties van de plaatselijke horeca genuttigd worden, maar ook de zelf meegebrachte boterhammen.

Gehoopt wordt op enkele van de picknicktafels die door de gemeente Rotterdam al op diverse drukbezochte plekken in de havenstad zijn neergezet.

Over het plaatsen van vlonders, voor uitbreiding van de terrassen bij de Hoekse horeca, leven nog wel vragen over de veiligheid. Wat gebeurt er na een regenbui? Worden de vlonders dan niet glad? Een ambtenaar van de gemeente weet te vertellen dat vorig jaar in heel Rotterdam meer dan duizend vlonders zijn geplaatst, daarbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De plaatsing van de picknicktafels heeft in april voor grote ergernis gezorgd bij horecabedrijven in Rotterdam. De horeca mag al maanden geen gasten ontvangen en de terrassen waren tot enkele weken terug ook verboden gebied, maar op luttele meters afstand van de terrassen konden mensen in april wel met z’n allen aan de gemeentelijke picknicktafels plaatsnemen. Het gebruik van het terras wordt voorlopig weer getolereerd (dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *