Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND WIL FLEXIBELE LIDMAATSCHAPPEN SPORT

HOEK VAN HOLLAND- Het gebruik van sportcomplexen en de beoefening van sport kan veel flexibeler in Hoek van Holland. Daarmee krijgt de badplaats vitale toekomstbestendige verenigingen, denkt de gebiedscommissie.

Het gaat daarbij om multi-sportaanbod en multifunctioneel gebruik van velden en kantines. Onderhoud en beheer van gebouwen en sportvelden is duur en arbeidsintensief. De gebiedscommissie laat het stadsbestuur van Rottedam weten: ‘Als je accommodaties kunt gebruiken voor meerdere doeleinden, kan dat financieel voordeel opleveren. Zo worden sportvelden in weekenden en avonden wel intensief gebruikt, maar op doordeweekse dagen overdag niet. We hebben al succesvolle voorbeelden, zoals de bridgevereniging die gebruik maakt van de accommodatie van HVC10. Ook aanbod van meerder sporten via één accommodatie zou van meerwaarde zijn.’

Ook wordt gedacht aan flexibele lidmaatschappen. Hierdoor kunnen kinderen en volwassen met beperkte middelen om te sporten, toch lid worden en een sport beoefenen. Dit geeft ook meer ruimte om meerdere sporten te beoefen.

Tenslotte acht de gebiedscommissie het kansrijk om het strand van Hoek van Holland verder te ontwikkelen als sportstrand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *