Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND WIL BREXIT PARKEERTERREIN HOUDEN

HOEK VAN HOLLAND- De tijdelijke Brexit vrachtwagenparkeerplaats op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland moet ook na 31 maart blijven, ter vervanging van de vrachtwagen parkeervoorziening op bedrijventerrein de Kulk. Dat krijgt het gemeentebestuur van Rotterdam te horen als ongevraagd advies van de Gebiedscommissie Hoek van Holland.

De Gebiedscommissie is van mening dat wanneer hun advies overgenomen wordt er een win-win situatie zal ontstaan. De commissie somt op:

‘De maatschappelijke kosten vanwege de huurovereenkomst voor de parkeervoorziening op de Kulk, circa een kwart miljoen euro’s per jaar, worden op korte termijn beëindigd. Er is dan direct een vervangende vrachtwagen parkeervoorziening voor het geval de koper van deze locatie de huurovereenkomst met de gemeente opzegt. De kapitaalvernietiging door de sloop van de tijdelijke Brexit parkeerplaats op de Oranjeheuvel wordt voorkomen. Op de Kulk komt 10.000 m2 zeer gewenste extra bouwgrond voor bedrijven beschikbaar. Er is dan ook een prima bestemming voor de vervuilde locatie in de Oranjebonnen gevonden. En de exploitatiekosten voor een vrachtwagen parkeervoorziening in de omgeving van Hoek van Holland en de Stena Terminal zullen hierdoor aanzienlijk lager zijn dan nu. Hierdoor kan de gemeente tegen een kostendekkend en marktconform tarief in deze behoefte voorzien. Bij een blijvende verliesgevende exploitatie, zoals nu op de Kulk, kunnen problemen voor de gemeente ontstaan vanwege de mededinging wetgeving’, aldus de Gebiedscommissie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *