Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND START WERKGROEP TEGEN ROETOVERLAST

HOEK VAN HOLLAND- De gebiedscommissie Hoek van Holland gaat een werkgroep in het leven roepen, waarin zij met bewoners, DCMR en de overslagbedrijven EECV en EMO bekijken welke verbeteringen er mogelijk zijn tegen roetoverlast. De DCMR zal, indien daartoe aanleiding is, bedrijfsgegevens naast de eigen meetgegevens en die van het RIVM leggen om een beter beeld te krijgen van de situatie. Ook heeft de DCMR het bedrijf EMO schriftelijk gewaarschuwd dat men maatregelen moeten treffen om de overlast tegen te gaan.

Op 10 augustus kreeg de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR) 97 meldingen van roetoverlast binnen. De DCMR sprak na de meldingen de bedrijven op de Maasvlakte aan die deze overlast veroorzaken: EMO en EECV.

Volgens de GGD valt de schade voor de gezondheid mee. Het zou voornamelijk gaan om ‘grofstof’ dat minder schadelijk is dan fijnstof. Longklachten bijvoorbeeld komen volgens de GGD niet vaker voor in Hoek van Holland dan in andere delen van Rotterdam. Wel gaf de GGD aan dat de zorgen die in Hoek van Holland leven over deze stoffen een negatieve invloed op de gezondheid hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “HOEK VAN HOLLAND START WERKGROEP TEGEN ROETOVERLAST

  1. Heel goed idee! Er moet echt iets gedaan worden aan deze roet overlast.
    Ook al is het niet heel schadelijk voor de gezondheid, het is in ieder geval niet goed. Het is ook gewoon heel vies!

  2. 10 augustus was het inderdaad heftig met het roet en dat er veel reacties waren kwam mede door de boosheid van bewoners die via fb lieten zien hoeveel roet er was zowel binnen als buiten.Het is wel meer voorgekomen dat er veel roet valt en vooral bij veel wind . Mijn kozijnen en wasrek zijn altijd vettig zwart aangetast en daar zit zeker roet tussen . Ik ben ernstig copd patiënt en heb hier zeker vaker last van . Volgens de ggd valt het voor de gezondheid wel mee ,maar daar geloof ik niets van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *