Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND START ECHTE DISCUSSIE ZWARTE PIET

HOEK VAN HOLLAND- Alle inwoners van Hoek van Holland kunnen zich uitspreken over de figuur Zwarte Piet tijdens een nog te organiseren thema-avond van de Gebiedscommissie. Bij Leefbaar Hoek van Holland denkt Peter Stok op die manier een tegengeluid te krijgen op een eerder anti-Zwarte Pietengeluid vanuit de PvdA. Stok: “Dan hoor je het niet van één kant, want wat we nu gehoord hebben is van één kant. Ik wil ook graag een tegenreactie horen. En ik heb daar zelf ook wel een menig over.’”

Leefbaar krijgt bijval van commissielid Michel Timmerman: “Ik zou graag met de Hoekenees deze discussie aan willen gaan. Kijken hoe de Hoekenees hierin staat. Ik vind een Zwarte Pietendiscussie helemaal niet aan de orde, maar oké, dat is een ander ding.”

Zeker is al dat Sinterklaas en Zwarte Piet dit jaar niet feestelijk worden ontvangen in de haven van Hoek van Holland. Het organisatiecomité ziet af van de intocht vanwege de vrijheidsbeperkingen als gevolg van de lockdown. Ook het uitzwaaien op 6 december is afgeblazen.

Vlak voor het zomerreces klonk er vanuit de PvdA verzet tegen de burgeractie tot behoud van Zwarte Piet in Hoek van Holland. Een actief Hoeks PvdA-lid heeft toen als inspreker zijn ongenoegen uitgesproken bij de Gebiedscommissie over de inzamelingsactie vanuit de bevolking.

Door de inzameling onder de inwoners (ruim 7.300 euro) kon de jaarlijkse intocht in Hoek van Holland in principe doorgaan met Zwarte Pieten, door af te zien van de Rotterdamse subsidie die gekoppeld is aan een Zwarte Pietenverbod.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “HOEK VAN HOLLAND START ECHTE DISCUSSIE ZWARTE PIET

  1. Fijn dat er iemand tegenin gaat, dankjewel!!
    Ook hier is denk ik weer het verhaal, dat de echte Hoekenees niet eens gehoord is, dus top dat dit nu op deze manier wel gebeurd. Het is zo jammer dat de politiek blijkbaar te bang, of te laf is, tegengas te geven tegen een relatief kleine goep die er op uit is om de Nederlandse tradities om zeep te helpen! Bijzonder vind ik wel, dat deze groep mensen vaak maar wel al te graag gebruik EN misbruik maken van de goeie (financiële) regelingen die Nederland te bieden heeft. Daar is blijkbaar niks mis mee🤔.
    Ook vorig jaar stonden er gelukkig heel wat niet blanke gezinnen heerlijk feest te vieren en te genieten bij de haven, dus laten wij niet iedereen over één kam scheren……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *