RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND SCHRIKT VAN DOORDRUKKEN 24-UURS HORECA

HOEK VAN HOLLAND- De gebiedscommissie Hoek van Holland schrikt van het doorzetten van plannen voor 24-uurshoreca in de badplaats. Het gemeentebestuur van Rotterdam is door de commissie negatief geadviseerd over horeca die nacht en nacht geopend is, maar op de Coolsingel bestaat ‘de wens om te verlevendigen’. De commissie laat weten hierdoor onaangenaam verrast te zijn. Het doorzetten zou zonder voorafgaand overleg tot stand zijn gekomen en zou ook niet verder zijn toegelicht.

De gebiedscommissie vindt een 24-uurslocatie geen toegevoegde waarde voor Hoek van Holland, zeker na gesprekken hierover met inwoners. Omwille van de balans tussen de levendigheid en het woongenot van omwonenden wil de commissie niet dat de 24-uurshoreca wordt opgenomen in het horecagebiedsplan.

Ten eerste verwacht de commissie dat het impact heeft op woningbouwplannen voor de Langeweg, Cruqiusweg en de Berghaven- Noord plus de aanwezige bebouwing rondom de Berghaven en omgeving. Ten tweede denkt de commissie dat diensten voor Toezicht en Handhaving in Hoek van Holland de handen al vol heeft zodra de Metro gaat rijden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “HOEK VAN HOLLAND SCHRIKT VAN DOORDRUKKEN 24-UURS HORECA

  1. Als wij hier in de Hoek 24 uur horeca hebben zal het zijn net als vroeger met vernieling, vechtpartij, midden in de nacht de rust storen van de burgers. De touristen die hier komen, komen voor de strand and rust niet drunken mensen die hier naar toe trekken. Rotterdam moet naar de onze luisterend.

  2. Ik snap de hectiek van Hoek van Holland tegen de 24uurs vergunning niet helemaal, als ze vanuit de gemeente zorgen dat er een sus team op straat loop (geen handhaving!!) en er een goed beveiligingsbeleid is (met goede portiers etc.) dan moet het makkelijk kunnen, dan is een 24 uurs vergunning een goed idee!! De mensen die op straat of in wijken rondhangen hebben dan een plek om naartoe te gaan… Ik heb een goed beveiligingsbedrijf met goede portiers en eventuele sus-teams, dus mocht de gemeente nog op zoek zijn kunnen ze altijd contact opnemen, wij komen met een uitgebreid plan van aanpak en kunnen met zekerheid de rust bewaren in Hoek van Holland.

    1. En wie gaat dat dan weer betalen. de gemeente? dus uit gemeentschapsgeld.. En dat dus voor een paar mensen die laat in de nacht zo nodig naar een horecagelegenheid moeten, terwijl men zelfs in Rotterdam dit soort vergunningen aan het verminderen is. erg vreemd.

  3. Zo ingewikkeld is het niet. Je hebt geen overlast zodra de metro op het strand stopt. Dan zwalken ze niet terug door het dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *