Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOEK VAN HOLLAND MOET 55+ WONINGZOEKENDEN WEIGEREN’

HOEK VAN HOLLAND- De PvdA in de Gebiedscommissie bakkeleit openlijk over het weigeren van 55plussers bij het toewijzen van sociale huurwoningen in Hoek van Holland. Een idee van PvdA-commissielid Ineke Vos (ook al een tijdje geen 18 meer), om de verdere vergrijzing van het havendorp te stoppen. Dit tot schrik van partijgenoot Ton van Anraad (PvdA), zo blijkt tijdens de vergadering van de commissie.

Vos wil dat Hoekse jongeren vooral in de badplaats blijven wonen om de levendigheid in het dorp te behouden. Ze pleit voor meer jongerenhuisvesting en een ouderenstop. Ze wil het liefst dat, namens de Gebiedscommissie, een ongevraagd advies met die strekking wordt gestuurd naar het Rotterdamse stadsbestuur. Vos: “Dat wij, gezien de opbouw van de bevolking van Hoek van Holland, geen inwoners ouder als 55+ een woning willen aanbieden, vanwege de consequentie die het heeft voor de opbouw van de samenleving van Hoek van Holland. Dat je daardoor voorrang kan genereren voor jongeren, misschien. Dat je dat als pressiemiddel gaat gebruiken.”

Van Anraad (PvdA): “Ik ben ook gebiedscommissielid en ik vind het niet zo goed afstralen. We moeten dat altijd voortkomen, want over 10 jaar is het jongelui die we hier niet meer willen hebben. Die weg moeten we niet op.”

6 reacties op “‘HOEK VAN HOLLAND MOET 55+ WONINGZOEKENDEN WEIGEREN’

 1. Ik begrijp die foto van die travestiet boven dit artikel niet, maar jongeren worden ook oud als alles mee zit. Of ze daadwerkelijk in Hoek van Holland willen wonen? Het feit dat deze linkse partij weer de verdeling van sociale huurwoningen wil beïnvloeden doet bij mij het vermoeden rijzen dat het hier niet om werkende mensen zal gaan. Wordt H.v.H. het nieuwe A.Z.C of Polenpension??

 2. Dat is nu discriminatie, een hele bevolkingsgroep uitsluiten. Ook niet bijster slim. Deze groep mensen wonen over het algemeen in grote woningen en willen juist kleiner gaan wonen. Daardoor komen deze grote woningen beschikbaar voor startende gezinnen.

  1. Startende gezinnen krijgen geen grote sociale huurwoning toegewezen Martin, tenzij ze uit het Midden Oosten komen.

   1. I.d.d. was mij even ontgaan.
    Alles te danken aan de politiek van de afgelopen 10 jaar.
    Met wat geluk komen er nieuwe verkiezingen en komen de partijen met de meerderheid van de kiezers wel in de regering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *