Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND HOUDT PENDELBUS NAAR STRAND

HOEK VAN HOLLAND- Er blijft nog zeker 3 jaar een pendelbus van de RET rijden tussen de station Hoek van Holland Haven en het strand. Dat bevestigt een woordvoerder van de RET desgevraagd naar aanleiding van het bericht dat de overige bussen van het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn aanstaande zaterdag stoppen. Rolf Harbers (RET): “Ik weet niet precies de frequentie, maar daar blijft een bus rijden. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag zal de pendelbus betalen.”

Afgelopen voorjaar is hardop nagedacht over het mogelijk inzetten van riksja’s als alternatief om strandgangers te vervoeren in Hoek van Holland. Ook een toeristentreintje is geopperd door de Gebiedscommissie. In de praktijk worden het de stadsbussen van de RET.

De RET zal eerder stoppen dan gepland met de bussen tussen Hoek van Holland en Schiedam vanwege de beperkte aantallen reizigers in de bussen en de succesvolle exploitatie van de metro tot nu toe. De bussen en chauffeurs blijven tot 1 november op afroep beschikbaar, want er kunnen zich nog steeds kinderziektes voordoen. De bussen kunnen bij storingen binnen het uur weer rijden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *