WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND HERSTELT 6 WEKEN NA ‘NO DEAL BREXIT’

HOEK VAN HOLLAND- In Hoek van Holland worden voorbereidingen getroffen om extra drukte op te vangen van vrachtverkeer bij een eventuele no deal Brexit. De verwachting is dat transportbedrijven en verladers vier tot zes weken na de Brexit nodig hebben om aan de nieuwe situatie wennen. Daarna zullen de verkeersomstandigheden naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van voor de Brexit, denken het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat.

Voor de StenaLine terminal in Hoek van Holland is een terrein op Oranjeheuvel ingericht. Hier is plek voor 200 vrachtwagens. Vrachtwagens worden door middel van bewegwijzering bij Westerlee via de Hoeksebaan naar StenaLine geleid. Vrachtwagens die vanaf StenaLine naar de vrachtwagenparkeerplaats gestuurd worden, rijden ook weer terug via de Hoeksebaan.

Neemt het verkeer toe op de Hoeksebaan, dan gelden er per situatie verschillende verkeersmaatregelen. Zo kunnen vrachtwagens rechtsreeks vanaf de Hoeksebaan/Polderhaakweg naar de vrachtwagenparkeerplaats worden gestuurd.

Al blijven de uitkomsten van de nieuwe Brexit onderhandelingen onzeker, de voorbereidingen op de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio gaan onverminderd door. Zonder officieel bericht ligt de aandacht op een vertrek van het Engeland uit de EU met een no deal Brexit per 31 oktober aanstaande.

Door het Havenbedrijf Rotterdam is een simulatie gedaan naar de afwikkeling van het verkeer bij een Brexit. De simulatie richt zich op het beheersen van de verkeersstromen op de terreinen van de ferryterminals en de aanvoer van vrachtverkeer naar de ferryterminals. De verwachting is dat het overgrote deel van de vervoerders zijn vracht op orde zal hebben. Toch blijft de werkelijke impact van de Brexit onzeker. Door rekening te houden met veel verkeershinder, kunnen de negatieve gevolgen zo veel mogelijk worden beperkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *