RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOEK VAN HOLLAND GAAT OVERLAST CAMPERS GASTVRIJ BESTRIJDEN

HOEK VAN HOLLAND- Toezicht en Handhaving in Hoek van Holland benadert, op een gastvrije manier (sinds een week) bezoekers met een camper, om hen te verwijzen naar legale overnachtingsplaatsen. Dat laat wijkmanager Saskia Hak weten aan de gebiedscommissie. Hak: “Want wat je eigenlijk ook niet wil is dat mensen die best wel veel geld in potentie uit willen geven, zich heel onwelkom voelen, dus Toezicht en Handhaving gaat met nieuwe flyers weer overal aankloppen en zeggen van, mensen, u zult naar het recreatieoord moeten gaan als u hier wilt blijven overnachten.”

De actie is het gevolg van klachten over het wildkamperen met de campers in het dorp.

In de gebiedscommissie wordt gesproken over experimenteren met tijdelijke camperplaatsen. Ineke Vos (PvdA): “Er was eerst gedacht aan het Unicum terrein, daar zitten meer onmogelijkheid in om het op korte termijn te realiseren. En er wordt gedacht aan de Rechtestraat. Het blijkt dat er gewoon meer onderzoek gedaan moet worden of het haalbaar is om op korte termijn iets te realisten, omdat je terrein af moet zetten. Er moeten hekken komen et cetera. En daar moet gewoon ambtelijke inzet op gepleegd worden. ”

Meer mogelijkheden moet het wildkamperen tegengaan, is de gedachte. Jacco van Dam (CDA): “Er wordt niet op gehandhaafd door de politie. Dus ik zou wel als voorwaarde van uitbreiding willen dat er ook gehandhaafd wordt.”

Hak: ”Overdag mag je altijd met je camper parkeren, overnachten mag niet. Wat we deze week hebben georganiseerd is dat we Toezicht en Handhaving weer langs gaat met briefjes.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *