Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOEK VAN HOLLAND GAAT MEER ENERGIE OPWEKKEN DAN ZELF NODIG’

HOEK VAN HOLLAND- In Hoek van Holland wordt meer energie opgewekt dan de badplaats zelf nodig heeft. Tot die conclusie komen de PvdA-leden in de gebiedscommissie na een eigen rekensom.

Volgens de PvdA verbruikt heel Hoek van Holland 20 gigawatt per jaar. Ton van Anraad: “Ik kan wel zeggen dat het zonnepark alleen al 21 tot 26 gigawatt per jaar opwekt. Dat is voldoende voor Hoek van Holland. Dus met de windmolens erbij levert Hoek van Holland al aan zijn omgeving. Dit is dan exclusief de windmolens die komen te staan op bedrijventerrein Oost, want die komen er ook nog te staan.”

Partijgenote Ineke Vos (PvdA) vult aan: “Dan komt toch inderdaad de geothermie, wat ze onder onze grond weghalen. De leidingen die onder onze grond lopen van het Havenbedrijf…”

In ruil van de plaatsing van de zes windturbines langs de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland heeft energiebedrijf Eneco een subsidiepot gevuld met 600.000 euro. Uit de pot worden initiatieven betaald voor verbetering van het gebruik van het gebied Oranjebonnen.

In de afgelopen jaren was er veel bezwaar tegen de plaatsing van de windmolens in de polder tussen Maassluis en Hoek van Holland. Het verzet kwam op de eerste plaats van de bewoners van appartementencomplex ‘t Leye Lant in Maassluis. Ook de gemeente Maassluis had bezwaren. Uiteindelijk heeft de rechter bepaald dat er niet meer dan zes turbines zijn toegestaan. De gemeente Rotterdam had ingezet op acht exemplaren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *