WATERWEG ACTUEEL

HOEK VAN HOLLAND PRONKT MET ZWARTE PIET

HOEK VAN HOLLAND PRONKT MET ZWARTE PIET

Het geweld van de politie tegen een anti-Zwarte Piet die november vorig jaar met een groep onderweg was naar Maassluis was proportioneel. Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de toepassing van geweld rechtmatig is geweest. Door het verzet van de demonstrant na zijn aanhouding en het negeren van bevelen van de politie was het noodzakelijk dat de politie geweld gebruikte ter uitvoering van haar politietaak.

HOEK VAN HOLLAND- Er zijn geen aanwijzingen dat Zwarte Piet wordt vervangen bij de intocht van Sinterklaas in Hoek van Holland. De organisatie van de intocht in de Rotterdamse wijk aan de kust pronkt online met echte Zwarte Pieten. De traditionele intocht voor aanstaande zaterdag in de Berghaven (rond 14.00 uur) wijkt daarmee af van de ontvangst van de goed heiligman in het centrum van Rotterdam.

Het Sint Nicolaas Intocht Comite (Snic) in Rotterdam laten weten over te gaan op roetpieten. Over de verandering van Zwarte Piet naar roetpiet zijn afspraken gemaakt met het Platform Rutu, dat diverse zelfbenoemde, gesubsidieerde Afro-gemeenschappen in Rotterdam zegt te vertegenwoordigen.

Vorig jaar dreigde de intocht in Rotterdam met geweld te worden verstoord door hordes (anti-)fascisten en anti-Zwarte Pieten. Op 12 november 2016 bevond een groep facisten zich in Rotterdam. Op dat moment gold er in Rotterdam een noodbevel, aangezien een groot deel van de politie zich in Maassluis bevond bij de Nationale intocht en daardoor de veiligheid van publiek en demonstranten niet kon worden gewaarborgd. Toen duidelijk werd dat de betogers zich naar de Rotterdamse Sinterklaasintocht wilden begeven is de groep aangehouden voor overtreding van het noodbevel. Hun roep om het afschaffen van Zwarte Piet wordt dit jaar alsnog ingewilligd.

Webradio Torpedo

november 14th, 2017

3 Comments

3 Comments

  1. Rob says:

    En zo hoort het !!!!

  2. Tom says:

    Dit bericht moet nogmaals gecontroleerd worden op objectiviteit. Anders stel ik voor om de site naam te veranderen naar schiedamblog.nl.

  3. Anne says:

    Die Zwarte Pieten hetze is een rookgordijn voor wantoestanden. Veel criminaliteit, wegloopvaders, tienerzwangerschappen, schoolverlaters, hoge uitkeringsafhankelijkheid. Nederland betaalt er de rekening voor, begraaft de doden, verzorgt de gewonden. En dan ons kinderfeest vergallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *