Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOE OUDER JE WORDT, HOE BELANGRIJKER JE MATRAS IS

Een goed matras is essentieel voor een fijne nachtrust. Je slaapt er gemiddeld 8 uur per nacht op, wat betekent dat we een derde deel van ons leven in bed doorbrengen. Ieder mens heeft baat bij een matras van hoge kwaliteit. Naarmate je ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om een goed matras te hebben. Aangezien spieren en gewrichten minder soepel zijn, is het extra van belang dat je een ergonomische slaaphouding hebt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam goed kan rusten en je minder moeite hebt met opstaan. Een goed matras van bijvoorbeeld een beddenspeciaalzaak als De Suite zorgt ervoor dat het lichaam goed ondersteund wordt en de druk op het lichaam evenredig wordt verdeeld. Op deze manier voorkom je lichamelijke klachten en zorg je voor een goede nachtrust.

De Suite voor een uitgebreid aanbod matrassen

Een matras uitzoeken is niet een aankoop die je regelmatig doet. Over het algemeen gaat een matras zo’n 10 jaar mee, daarna is deze toe aan vervanging. Wanneer het matras inzakt of je de veren kunt voelen, is het tijd om een nieuw matras uit te zoeken. De Suite is al 40 jaar een specialist op het gebied van matrassen en design bedden. Het perfecte matras kiezen is een kwestie van persoonlijke smaak en is afhankelijk van jouw lichaamsbouw en of je een speciaal matras nodig hebt voor lichamelijke klachten. Pocketvering matrassen worden over het algemeen afgeraden, vooral voor ouderen. Deze matrassen geven namelijk teveel tegendruk waardoor het lichaam niet voldoende ondersteund wordt. Ook latex matrassen en Bonell veringsmatrassen worden afgeraden om aan te schaffen, omdat deze vooral bij ouderen voor klachten kunnen zorgen. De Suite heeft diverse soorten matrassen voor iedere soort behoefte. Zij hebben een showroom waar je zelf de matrassen uit kunt proberen en advies op maat kunt krijgen. Zo vind je altijd een geschikt matras voor een optimale nachtrust.

Speciaal Parkinson matras

Niet alleen ouderen hebben een geschikt matras nodig. Ook voor mensen met Parkinson is een goed en stevig matras extra belangrijk. De spieren laten het vaak afweten en door stijfheid maakt het draaien in bed lastiger. Met een Parkinson matras geniet je van een steviger matras, waardoor je er minder snel in wegzakt. Met een ingezakt en zacht matras kost het namelijk meer energie en spierkracht om je om te draaien. Ook kunnen bepaalde accessoires, zoals een draaibuddy en gladde lakens, helpen om een Parkinson matras zo comfortabel mogelijk te maken. De Suite kan jou ook helpen bij het kiezen van een geschikt bed voor mensen met Parkinson.

Het belang van een Parkinson matras

Mensen met Parkinson ervaren vaak slaapproblemen. Dat komt vaak door bijwerkingen van de medicatie en motorische problemen. Er vindt ook een andere droomslaap plaats bij deze patiënten. Zij ervaren namelijk geen spierverslapping tijdens de REM slaap, in tegenstelling tot gezonde mensen. Hierdoor kunnen in de slaap gaan slaan en schoppen, waardoor het lichaam minder kan rusten. Een goed Parkinson matras wordt van materiaal gemaakt dat zich eenvoudig vormt naar het lichaam. Een goed voorbeeld hiervan zijn matrassen gemaakt van traagschuim. Dit materiaal is stevig, maar past zich ook eenvoudig aan diverse slaaphoudingen. Aangezien de druk van het lichaam gelijkmatig verdeeld wordt, is traagschuim ook een uitstekende keuze voor ouderen die een goede ondersteuning nodig hebben.

1 reactie op “HOE OUDER JE WORDT, HOE BELANGRIJKER JE MATRAS IS

  1. Ik heb ooit in een hotel eens in een bed gelegen dat ging trillen als je muntgeld in de daarvoor bestemde automaat stopte. Dat moet dan zo’n parkinson matras geweest zijn. We hadden net earthquake gezin in de bios, mijn vriendin vond dat matras daarna wel een beetje eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *