Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VVD WIL OVERDEKTE TERRASSEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De horeca in Vlaardingen moet toestemming krijgen om de terrassen de hele winterperiode buiten te laten staan, ook parasols met zijwanden en partytenten moet worden toegestaan (inclusief verwarming) en er moet een tegemoetkomingen worden geregeld voor horecaondernemers in de winterperioden. Voor dit alles pleit de driekoppige VVD-fractie in een reeks schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

De huidige regeling voor het verruimen van de terrassen in Vlaardingen loopt af op 31 oktober. De liberalen wijzen erop dat horecabranche heeft te lijden onder de gevolgen van de lockdown. De VVD schrijft in de toelichting op hun vragen: ‘De cafés en restaurants hebben hun omzet fors zien dalen, ook omdat zij in hun zaken minder zitplaatsen mogen aanbieden om de 1,5-meter-afstand te waarborgen. Vlaardingen heeft ook gehoor gegeven aan de oproep om de terrassen flink uit te breiden en hiervoor geen extra kosten in rekening te brengen. Hiermee heeft de branche nog iets van de verliezen kunnen goedmaken.’

Het grafiekje van RIVM dat niet gedeeld wordt in de gevestigde media noch in de Tweede Kamer.
Café Matinee op de Westhavenplaats werd op 3 september voor twee weken gedwongen gesloten vanwege niet naleven van de noodverordening. De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb (PvdA), heeft hiertoe besloten op verzoek van de Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD).

Foto (archief): Westhavenplaats voor de lockdown

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *