RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HISTORISCH LUCHTDOELKANON BLIJFT IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-Museum op de Noorderpier in Hoek van Holland toont bezoekers vanaf zaterdag het 88 mm luchtdoelkanon. Het afweerkanon , dat nu voor de ingang van het museum staat, werd aan de onlangs beslechte ruzie rond het Fort aan den Hoek van Holland overgehouden. Toen de vrijwilligers achter dat museum het fort moesten verlaten ging het luchtdoelkanon per trailer naar het Atlantikwall-Museum om het voor de badplaats te behouden.
atlantikwall museum1
Het Atlantikwall-Museum was de afgelopen winter gesloten. In die maanden werd door vrijwilligers hard gewerkt om het museum klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Door een aantal ontwikkelingen binnen Hoek van Holland, waaronder het conflict binnen het fort, is de opening een aantal weken later dan voorzien.

Vanaf zondag 10 mei aanstaande gaat het museum weer open met onder andere een nieuwe, kleine wisselexpositie die twee kanten op gaat. ‘Uit het depot’ en ‘De meidagen van ’40’. De expositie laat enerzijds (militaire) voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog zien die deel uitmaken van de collectie, maar feitelijk buiten de scope van het museum vallen. Tegelijk wordt ingehaakt op de tentoonstelling ‘De Aanval’ die vorige week van start ging in de ‘Onderzeebootloods’ op Rotterdam-Heijplaat.

Tevens starten de Nordmole-rondleidingen weer. Nieuw dit seizoen is dat u zich via de website kunt aanmelden voor deelname.

Voor details en openingstijden klik HIER.