Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HETERDAAD MELDINGEN VLAARDINGEN KUNNEN SNELLER

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) zegt toe te bekijken hoe de inzet van de BuitenBeter app in Vlaardingen beter kan. Ook wil de burgemeester kijken naar de snelheid van opvolging bij meldingen. Dat alles krijgt raadslid Marco van Unen van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV) te horen bij aandringen op het instellen van een telefonisch meldpunt bij de handhavers van de gemeente, maar in een dergelijk meldpunt ziet Eenhoorn vooralsnog helemaal niets.

BvV heeft ideeën voor het instellen van een telefonisch meldpunt voor het snel kunnen melden van vandalisme, vuil dumpen en andere heterdaad zaken. Eenhoorn: “Een extra meldpunt lijkt ons niet nodig. De geluiden die ik nu opvang is dat als je dat zou doen, het betekent dat je full swing een nummer buiten kantooruren openhoudt, terwijl er nu een doorverbinding mogelijk is met iemand die piket heeft.”

Het instellen van het telefonisch meldpunt kan een mogelijke verbetering zijn van de wijze waarop inwoners van Vlaardingen crisissituaties kunnen melden. Eenhoorn: “We hebben uiteraard op dit moment de BuitenBeter app, als er dingen aan de orde zijn. Dat werkt als een landelijke app. Ik hoor verschillende geluiden daarover. Grosso modo is dat een snelle manier om te laten weten dat er iets in je fysieke omgeving niet klopt. Dat er snel actie moet worden genomen. Mede naar aanleiding van de actie die de heer Van Unen nu voorstelt ben ik bereid om daar nog eens even naar te kijken, hoe dat beter kan.”

“Verder uiteraard, behalve 112, is er ook het meldpunt bij de gemeente. Iedereen kan bellen, appjes sturen of mailen. Dat staat de hele dag open. Dat is allemaal geen probleem, behalve dat je je kunt afvragen hoe snel is de opvolging?”

Het telefoonnummer waar Vlaardingers kunnen melden na kantooruren is 010-2484777.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *