Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HET IS WEER WEEKEND IN VLAARDINGEN-WEST’

VLAARDINGEN- Een korte wandeling door de Vlaardingse Westwijk op zondag levert een kleine fotocollage op van gedumpt afval naast de ondergrondse containers. Fotografe is het raadslid Josette Hogewoning (ONS.Vlaardingen) die vaststelt: ‘Het is weer weekend. Uiteraard een melding verstuurd via de BuitenBeter app. Triest hoe mensen met hun buurt omgaan.’

De gemeente Vlaardingen is van plan een pasjessysteem in te voeren bij de circa 1.090 ondergrondse containers voor restafval in de stad. Het dumpen van vuil naast de containers stopt na het invoeren van een pasjessysteem, is de overtuiging van het stadsbestuur (‘Actieplan halvering restafval’).

Een proef in Schiedam-Oost heeft vorig jaar uitgewezen  dat het al dan niet inzetten van een pasjessysteem nauwelijks effect heeft op bijplaatsingen van vuilniszakken en het dumpen van grofvuil naast containers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “‘HET IS WEER WEEKEND IN VLAARDINGEN-WEST’

  1. Ton R.
   Komt zelf uit schiedam ,woont sinds 3 jaar in vlaardingen, heb het pasjes systeem zelf meegemaakt maar lost totaal niets op.
   Niet aan beginnen weggegooid geld mensen gooien het er gewoon naast.
   Camera toezicht zou het beste zijn maar denk dat dit onbetaalbaar is.
   Ik heb meer het idee dat vlaardingen het wiel opnieuw aan het uit vinden is.
   En geloof ook niet in de mooie beloftes dat je altijd kan bellen als er vuil gedumpt is en dat het dan snel wordt opgeruimd.
   Dat werd ons in schiedam ook beloofd maar helaas men had altijd een smoes maar inmiddels lag het vuil dagen naast de containers.
   In vlaardingen komen nu ook ondergrondse containers bij de hoog bouw, nou ik hou me hard vast wat dat voor klerezooi gaat opleveren.
   Nogmaals pasjes systeem werkt totaal niet en geef eerder meer vervuiling.

 1. Alles valt of staat met de mentaliteit van de persoon zelf.

  Een groot deel van de bewoners interesseert het geen bal en zal zich ook niet aanpassen bij een pasjessysteem.

  Gewoon weggegooid belastinggeld als ze dit willen gaan invoeren.

 2. hoe DOM kan je zijn dat een pasje om de container te openen dit oplost ! Het afval wat er naast staat past niet eens door de opening van de vuilcontainer dus de bewoner KAN ook al zou hij een pasje hebben het niet eens netjes afvoeren.
  video bewaking kan een oplossing zijn maar gezien de mentaliteit van de bewoner gooit hij zijn afval dan waar geen camera staat, weg is weg ! zo denkt tie , het probleem zit gewoon in de bewoners .

 3. Het pasjes systeem werkt averechts, als mensen hun vuile niet in de container kan gooien, plaatsen zij hun vuil juist NAAST de container OF nog erger..gewoon ergens op straat of in de polder…
  Denk er nog eens goed over na voordat men aan de pasjes begint!

 4. Het kan ook zijn dat die mensen geen idee hebben hoe zij met grofvuil om moeten gaan en denken ze simpelweg “Het wordt wel opgehaald”. Één instructie plaatsen lijkt mij beter dan een pasjes systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *