Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HET GEZICHT VAN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Onder grote belangstelling, vrijwel de gehele gemeenteraad van Maassluis was aanwezig, is het fotokunstwerk van Mischa Koorneef op zijn definitieve plaats in het stadhuis onthuld.

Burgemeester Edo Haan was heel blij met het kunstwerk. Hij zag er veel symboliek in. De foto van de Stadhuiskade is op creatieve wijze samengesteld uit kleine foto’s van ruim driehonderdvijftig Maassluizers en evenzoveel Maassluise plekjes. Ongeveer 1% van de Maassluise inwoners staat erop. De grote aanwezigheid van politiek Maassluis, de vertegenwoordigers van de bevolking, stond symbool voor al die mensen die aan het kunstwerk hebben deelgenomen en in feite voor geheel Maassluis.
De burgemeester overhandigde Mischa als dank voor zijn belangeloze inzet een symbolisch cadeau: een fles Stoomloggerbier.

Kunstenaar Mischa Koorneef en burgemeester Edo Haan hanteerden gezamenlijk de schaar waarna hét gezicht van Maassluis op een bijzondere wijze voor het publiek zichtbaar werd.

Met het kunstwerk Het Gezicht van Maassluis heeft Mischa verschillende doelen bereikt.
In de eerste plaats wilde hij een goed doel steunen. Dat goede doel is Stichting Present Maassluis geworden. De mensen die zich voor het kunstwerk lieten fotograferen gaven allen een bijdrage. In de veiling bood de gemeente het hoogst en werd dus eigenaar. Al met al was er een mooi bedrag beschikbaar van € 3.700,- voor Stichting Present Maassluis.
Verder ontdekte hij dat de uitgebeelde locatie, de Stadhuiskade, tot de twintig meest fotogenieke plekjes van Nederland behoort. Zijn kunstwerk gaf hem de gelegenheid zijn liefde voor zijn stad te tonen.

Tot slot constateerde Mischa dat hij in het buitenland, als fotograaf van zijn bedrijf Foto Finis, beter bekend was dan in Maassluis. Door het onderhavige project kreeg hij veel publiciteit en kwam hij in contact met veel mensen en instellingen in Maassluis. Je kunt nu goed stellen dat hij ook in de eigen gemeente echt bekend is, misschien zelfs wel een BM’er.

Foto’s: Mick Otten, Nieuwe Wending Producties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *