Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERSTEL TOUWBAAN VLAARDINGEN (250.000 EURO) NOODZAKELIJK

VLAARDINGEN- De ingestorte monumentale Touwbaan in Vlaardingen moet echt worden gerestaureerd voor een bedrag van 250.000 euro. Op dat standpunt staat het gemeentebestuur van Vlaardingen. D66 vindt dat het geld beter aan andere zaken kan worden besteed.

‘De Touwbaan is een rijksmonument en we zijn wettelijk verplicht via de instandhoudingsplicht uit de Erfgoedwet 2016 om actie te ondernemen’, krijgt D66 te horen van burgemeester en wethouders. De gemeente moet als eigenaar bovendien het goede voorbeeld geven voor andere monumenteigenaren.

Er moeten herstelwerkzaamheden aan het achterste gedeelte van de Touwbaan worden gedaan. Het betreft de Touwbaan, ter hoogte van de Steenplaats, dat er jaren zwaar verwaarloosd bij staat. Als er niets wordt gedaan is de schade onherstelbaar, meent het stadsbestuur.

Op 11 juni 2015 haalt Vlaardingen de landelijke media vanwege het instorten van de overkapping van het nog niet gerenoveerd deel van de Touwbaan. De gemeente zette de Touwbaan ter hoogte van de Steenplaats af met bouwhekken voor de daarop volgende jaren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *