Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HERRIE VLAARDINGEN MOGELIJK VAN WERK BLANKENBURGTUNNEL’

VLAARDINGEN – Wat is de bron van allerlei overlastgevend geluid in Vlaardingen? Is de huidige, ook nachtelijke, geluidsoverlast vooral afkomstig van het werk aan de Blankenburgtunnel, of speelt ook de industrie in bijvoorbeeld Oost hier een rol? Het zijn vragen waarop der fractie Boers (fB) graag het antwoord krijgt van het stadsbestuur. Plus de vraag: ‘Wat gaat u concreet doen om een einde aan de geluidsoverlast te maken, zodat uw inwoners weer normaal kunnen slapen?‘

Volgens de fB signaleert dat Vlaardingen al jaren gebukt gaat onder allerlei overlastgevend geluid: rijkswegen, auto’s met sportuitlaten, motoren die door de stad racen, vliegverkeer en industrielawaai. FB: ‘Vele Vlaardingers liggen ook in deze periode weer grote delen van de nacht wakker, nu er 24/7 geluidsoverlast is.’

Inwoners van Vlaardingen hebben eind januari geen gebruik gemaakt van het indienen van zienswijzen op het ‘Ontwerpactieplan Geluid’. Op 16 oktober heeft het gemeentebestuur het plan vastgesteld. Het heeft vervolgens ter inzage gelegen tot begin december. Gedurende deze periode is eenieder in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen.

Bij gebrek aan bezwaar door inwoners is het ontwerpactieplan om die reden niet gewijzigd, behoudens enkele tekstuele (niet inhoudelijke) aanpassingen en een aanduiding van het gedeelte van de Marathonweg waar de afgelopen periode stiller wegdek is gelegd.

Eind vorig jaar heeft GroenLinks (GL) de geluidsoverlast onder de aandacht gebracht die mensen in Vlaardingen-Oost zouden ervaren. Deze vermeende overlast past binnen de verleende milieuvergunningen en grenswaarden van de Wet geluidhinder, zo heeft het stadsbestuur aan GL laten weten in antwoord op schriftelijke vragen. Volgens het gemeentebestuur wordt geluidoverlast in de Oostwijk nog al eens onterecht toegeschreven aan DFDS, maar geregeld zou de geluidoverlast afkomstig zijn van de industrie op de Vondelingenplaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘HERRIE VLAARDINGEN MOGELIJK VAN WERK BLANKENBURGTUNNEL’

  1. ik woon in schiedam zuid aan de waterweg,denk dat er geluidsoverlast
    van de nieuwe tunnelbouw is s nachts en op de dag,word er soms gestoord van,want ik hoor het ook in huis.verschillende
    keren bij dcrm gemeld,er zijn meer mensen die er last van hebben,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *