Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HERRIE SCHOOLKINDEREN KOST VLAARDINGEN 1 MILJOEN’

VLAARDINGEN- Er is geen weg terug bij het uitverhuizen van de bovenbouw van basisschool ‘t Palet in Vlaardingen-Centrum, ondanks verzet van de PvdA. Uit metingen van de DCMR blijkt dat de bovenbouw van ‘t Palet verantwoordelijk is voor geluidshinder bij omwonenden. Er komt voor de bovenbouw daarom een tijdelijke voorziening op de Broekweg. Een ontwikkeling waar u in september vorig jaar – als eerste en enige – al over kon lezen bij Waterweg Actueel. De PvdA vindt een uitverhuizing discutabel. Stefanie Solleveld (PvdA): “Voor iets dat geloof ik inmiddels meer dan 1 miljoen kost.”

De PvdA wil eerst een tijdelijke verhuizing van twee weken om te zien of dat het probleem inderdaad oplost. Onmogelijk, stelt de wethouder. Ook andere scholen verhuizen naar de Broekweg. De plannen liggen klaar voor uitvoering.

Het leerlingenaantal groeit fors bij ‘t Palet. In plaats van drie extra lokalen heeft ‘t Palet inmiddels al recht op zes klassen aan de Broekweg, Naast geluidsoverlast door leerlingen speelt namelijk eveneens ruimtegebrek bij de uitverhuizing. Ook de basisscholen de Hoeksteen en het Anker worden tijdelijk ondergebracht op de Broekweg. Wethouder Jacky Silos (CDA): “Om op dit moment te praten over mogelijk de gunning stopzetten of eerst proeven doen, dat vind ik nogal ingewikkeld, omdat wij erg ver in het proces zijn. Op het moment dat we de gunning stopzetten voor ‘t Palet, dan doen we dat ook voor de Hoeksteen en voor het Anker. En dan moeten al die scholen dus nog een aantal maanden gaan wachten op tijdelijke huisvesting.”

Een nieuwe proef met nieuwe metingen ziet de wethouder niet zitten. Silos: “Die proeven zijn al gedaan. Door de DCMR zijn bijna per 5 minuten waarden gemeten. Daarbij is heel duidelijk wat de metingen van de bovenbouw zijn en die van de onderbouw. En de verschillen daar tussen.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *