Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERPLANT BOMEN SPORTPARK SCHIEDAM TWIJFELACHTIG

GroenLinks en Progressief Schiedam komen met raadsvragen.
GroenLinks en Progressief Schiedam komen met raadsvragen.
SCHIEDAM- Het is twijfelachtig of de herplant van bomen bij Sportpark Willem-Alexander in Schiedam gaat lukken. De huidige aanplant bij de zuidelijke tunnelmond en de geluidsschermen is overwoekert met onkruid. De fracties van GroenLinks (GL) en Progressief Schiedam (PS) willen van het stadsbestuur weten wat hun vervolgstappen zijn.

De twee partijen hebben gehoord van Stichting Batavier dat er op 21 december een overleg was tussen wethouder Alexander van Steenderen (SP) en bezwaarmakers. Tijdens dit overleg zou de wethouder het voornemen bekend hebben gemaakt dat het college begin januari een ongewijzigd besluit zal nemen over het inrichtingsplan uit 2014. Daarna zal er een bezwaarprocedure starten die mogelijk een herhaling zal zijn van de zaak die nu anderhalf jaar heeft geduurd.

Naar GL en PS vernomen hebben, deed de Rechtbank Rotterdam uitspraak op 24 november. De gemeenteraad is door het college niet op de hoogte gebracht van deze uitspraak, waarin de rechter kennelijk niet geoordeeld heeft over de inhoud van het geschil, maar wel over de door de gemeente gevolgde procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *