Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERINNERINGEN AAN SCHIEDAMSE SCHEEPSWERF GUSTO

Gusto sloot in 1978 zijn poorten.

SCHIEDAM- Wat herinnert u zich van de Schiedamse scheepswerf Gusto? Weet u nog hoe de werf eruit zag, hebben u of familieleden er misschien gewerkt? Vertel uw verhaal of luister naar de verhalen en herinneringen van anderen tijdens het gratis Praatcafé op woensdag 14 februari in het Stedelijk Museum Schiedam. De praatcafés zijn er ook op woensdag 28 februari en woensdag 14 maart van 13.00 – 16.00 uur.

Het Praatcafé vormt onderdeel van de tentoonstelling Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959-1961 die nu is te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. De foto´s tonen hoe de werf en de medewerkers er meer dan een halve eeuw geleden eruit zagen. Behalve de Praatcafés zijn er tijdens de tentoonstelling lezingen en een stadswandeling.

1 reactie op “HERINNERINGEN AAN SCHIEDAMSE SCHEEPSWERF GUSTO

  1. Is het wellicht, voor wie dan ook, óók interessant te weten wat er náást al het werken op de diverse werven nog meer speelde waar het gaat om het destijds veelvuldig gewerkt hebben door nagenoeg ALLE scheepsbouwers mét of in de buurt van asbest-werkzaamheden en de gevolgen ervan. Dat laatste geldt in feite nog het meest voor de huidige periode vanwege de zgn. ‘zeer lange latentietijd’ van de diverse aandoeningen waar dus vooral (..in heel Nederland) scheepsbouwers mee te maken hebben gekregen.
    Natuurlijk is dit geen ‘goed nieuws’ maar maakt wel een zeer groot deel uit van de wat mij betreft dat deel van de historie van óók de Gusto-werf.
    Mocht wie-dan-ook daar meer over willen weten dan ben ik bereid om daarover e.e.a. uit de doeken te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *