Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERINNERINGEN AAN GERARD REVE IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het ‘reve-team’ zoekt in Schiedam naar herinneringen aan Gerard Reve.

Zo’n 18 jaar, van 1975 tot 1993, waren Schiedam en Reve nauw met elkaar verbonden. In die periode verbleef Reve vaak lange tijd bij zijn Schiedamse vriend Joop Schafthuizen in de Brandersstad. Veel Schiedammers zullen hier herinneringen aan hebben. Ze troffen Reve met boodschappentas in de hand in de supermarkt, of zagen hem de Liduina Basiliek in gaan. Velen kenden hem ook beter, hadden (uitvoerige) gesprekken met hem of waren met hem bevriend. Naar die herinneringen aan de Volksschrijver wordt nu gezocht. Kleine anekdotes of uitvoerige gesprekken, tastbare of niet tastbare herinneringen.  Het project is een vervolg op eerdere publicaties en gesprekken rond dit thema.

Het is de bedoeling dit in boekvorm uit te brengen. Het sluit aan bij de Gerard Reve activiteiten die de Bibliotheek Schiedam met vele partners in oktober/november organiseert.  Mocht u hieraan willen meewerken, neemt u dan contact op met Jan van Bergen en Henegouwen, Jan Gordijn, Hans Overheul en Bart Noordegraaf via reveschiedam@gmail.com.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *