Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HERFST IN SCHOORL’ IN THEATER SCHUURKERK MAASSLUIS

Herfst in Schoorl in Theater Schuurkerk

MAASSLUIS- Een voorstelling waarin met relativerende humor gekeken wordt naar het alledaagse menselijke getob over het ouder worden.

Daar gaan ze, koffer, koeltas en met de bus op weg naar Schoorl, zoals ieder najaar. Een weekje vakantie in een zomerhuisje. Al 40 jaar.

Aan het begin van hun leven vol lief en leed danste het echtpaar Van Beem op de muziek van Die Bambis: ‘Melancholie im September, das ist alles was mir blieb von dir’.

Herman, nu gepensioneerd, werkte zijn hele leven op kantoor en Pauline deed de huishouding. Nu haalt het echtpaar herinneringen op, maar het geheugen van Herman laat hem steeds vaker in de steek. Het is duidelijk dat zijn beginnende dementie ook voor de zorgzame Pauline niet gemakkelijk is. De tijd dat ze elkaar moeten loslaten komt in zicht.

Zal dit hun laatste keer in Schoorl zijn?

De acteurs Antoinette van der Velde en John Schneider, met Theatergroep Vrij bekend van hun korte komische en herkenbare producties, kozen deze tragikomedie uit ter gelegenheid van hun 15-jarige samenwerking.

De regie is weer in handen van Guido Jonckers, teksten: Toneelgroep Het Volk.

De productie van ‘Herfst in Schoorl’ werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, de voorstelling in het Schuurkerkje door DeltaPort Donatiefonds en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en kan via: info@theatergroepvrij.nl

Kaarten kosten € 15,00 inclusief een consumptie.

Zaterdagavond, 19 oktober 2019, aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur.

Theater Schuurkerk, Schuurhof 142, Maassluis

Zie ook: www.theatergroepvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *