Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HENNEPKWEKERIJ DALTONSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan de Daltonstraat in Schiedam-Oost heeft de politie woensdag een hennepkwekerij aangetroffen met vierhonderd planten. De helft van deze planten was oogstrijp. Om de plantage van energie te voorzien werd illegaal stroom afgetapt. Direct na de vondst is de kwekerij ontruimd door de politie. Er is één persoon aangehouden.
hennep
Hennepkwekerijen zorgen voor flinke (brand)schade. Circa één op de vijftig grote branden heeft als oorzaak hennepteelt, blijkt uit cijfers afkomstig van de Stichting Salvage. De schade van een wietbrand is doorgaans omvangrijker dan bij een ‘gewone’ brand: één brand treft vaak meerdere panden. Schrikbarend veel wietbranden beginnen in woonhuizen.

De Stichting Salvage is opgericht door de gezamenlijke brandverzekeraars om na een (grote) brand persoonlijke hulp te verlenen en schade te beperken. Op verzoek van het Verbond van Verzekeraars heeft de stichting een analyse gemaakt van alle meldingen en brandoorzaak in de periode 2012-2014. Daaruit blijkt dat van het totaal aantal Salvage-meldingen bijna twee procent de oorzaak hennep heeft, ofwel één op de vijftig branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *