Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HELLINGBAAN BIJ LIDL SCHIEDAM-GROENOORD VOLDOET AAN RICHTLIJNEN

SCHIEDAM- Door de herbestrating bij het Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord voldoet de hellingbaan voor de deur van supermarkt Lidl momenteel aan de daarvoor geldende richtlijnen. De hellingbaan is veiliger geworden. Dat krijgt de OuderenPartij Schiedam (OPS) te horen van het stadsbestuur naar aanleiding van schriftelijke vragen.

Op basis van signalen over een risicovolle situatie bij de ingang van de Lidl is door de gemeente gekeken hoe de situatie ter plaatse verbeterd kon worden. Daarbij is destijds geconstateerd dat de helling te steil was. Ook liep deze direct naar de trambaan en een belangrijke fietsroute. Dit leverde met name bij gladheid risico’s op.

Het stadsbestuur legt uit aan de OPS dat glooiingen in de openbare ruimte aan bepaalde regels moeten voldoen qua hellingshoek en afstand. Dat is om ook deze onderdelen van de openbare ruimte bereikbaar en bruikbaar te houden voor alle gebruikers. Deze lijn kan ook doorgezet worden naar het gebruik van hellingen voor winkelwagens.

Inmiddels zijn leuningen geplaatst in het midden van de trap, een hekwerk langs de trap is aangebracht en fietsenrekken zijn geplaatst. Ook is een aantal verbeteringen doorgevoerd. De helling is verbreed en de hoek naar het parkeerterrein is verruimd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *