Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HELE WEEKEND FEEST IN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Dit weekend staat landelijk in het teken van Fête de la Nature. Zoals de naam al doet vermoeden is dit ‘natuurfeest’ overgewaaid uit Frankrijk. In Maassluis kunt u zowel op zaterdag als zondag meedoen met diverse natuuractiviteiten. Ook wordt dit weekeinde de jaarlijkse Boeken- en Platenmarkt georganiseerd en er is een maritieme markt.

‘Proef de natuur’ is een fiets picknick feestje. Het wordt georganiseerd door een nieuw initiatief: de Duurzame Maassluizers. Zij nodigen u uit om op zaterdagmiddag 4 september op de fiets te stappen voor een tocht langs 4 groene locaties: De Maatwerk Moestuin, De Polderij, het Duurzaamheidscentrum met de Ontdektuin en Natuurspeeltuin Avonturis. Op de website www.duurzamemaassluizers.nl vindt u meer informatie, waaronder: voorbeeldfietsroutes en activiteiten op de 4 locaties, zoals natuuractiviteiten voor jong en oud (speurkaart voor kinderen), streekproductenproeverijen en -verkoop (honing, jam, groenten, veldboeketten, koffie met lekkers en meer). Alle ‘Proef de Natuur’-locaties zijn geopend tussen 12.00 en 16.00 uur.

Op zaterdagmiddag zijn er bij Avonturis ook Wildplukwandelingen onder leiding van Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor. De wandelingen van 45 minuten zijn geschikt voor gezinnen. Er wordt verteld over de basis van het wildplukken en u leert een aantal geneeskrachtige kruiden herkennen. Er start een wandeling om 13.00 en om 14.00 uur en bij voldoende aanmeldingen start er nog een om 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en doet u door een mailtje te sturen naar: info@hetdwaalspoor.nl. Vermeld daarbij duidelijk het aantal volwassenen, aantal kinderen + leeftijd, uw telefoonnummer en voorkeurstijd.

Op zondag 5 september is er een Bomenexcursie. Vanuit de binnenstad loopt een groene route en onderweg vertelt ecoloog Paul Moerman allerhande wetenswaardigheden over de bomen die u tegenkomt. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Aanvang is 14.00 uur en vooraf aanmelden is verplicht via: groenmaassluis@gmail.com

Geen zin in controle en verplicht aanmelden?

Zaterdag 4 september wordt in het Stadshart van Maassluis door Boekhandel Het Keizerrijk de jaarlijkse Boeken- en Platenmarkt georganiseerd. Ook nu weer zijn er ongeveer 15 kramen met nieuwe én tweedehands boeken maar ook met lp’s en cd’s. De Boeken- en Platenmarkt Maassluis vindt plaats op het Marelplein (rond Abraham Kuyper).

Wegens het grote succes van de vorige Maritieme markt houdt het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis op 4 en 5 september weer een maritieme markt. Dit wordt in het Museum gehouden vanwege de voorspelde weersomstandigheden. Na de laatste markt heeft het museum nog veel boeken mogen ontvangen, zodat het aanbod weer zeer variabel is. Sleepvaart-, koopvaardij-, reddingsmaatschappijboeken en diverse andere maritieme boeken en naslagwerken zijn weer ruim op voorraad. Ook zijn er diverse ander maritieme zaken in de aanbieding. Het museum is op zaterdag geopend vanaf 10.00 tot 16.30. Op zondag zijn vanaf 12.00 tot 16.30 open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *