Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HELDHAFTIGE VLAARDINGSE OVERLEDEN

VLAARDINGEN- Ria Bergman, de voormalige eigenaresse van tabakswinkel ‘De Eendracht’ in Vlaardingen-Oost is overleden op 75 jarige leeftijd. De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Bergman kwam met haar winkel in het nieuws na te zijn overvallen door een criminele puber met een vuurwapen op 29 januari 2016. Bergman stond op dat moment achter de kassa en pakte een zak hondenbrokken en gooide dat in de richting de overvaller. Die schrok daar zo van, dat hij ervandoor ging. Zijn buit: een pak shag. De camerabeelden werden uitgezonden bij Opsporing Verzocht, maar zonder resultaat. De jongen is nooit gepakt.

Bergman werd vijf keer in haar leven overvallen. Ze runde 58 jaar de tabakszaak in de Oostwijk. Eerst met haar ouders. Na hun overlijden alleen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “HELDHAFTIGE VLAARDINGSE OVERLEDEN

  1. De volledig ‘doorrookte rookzaak’ waarvan ik er maar een ken, en dat was die waar zij de Justus van Effen-sigaren uit aan mij verkocht – voor mijn schoonpa. Een winkel die het woord winkel verdient omdat dáár de ‘k’ van ‘karakter’ ook inhoud kreeg. 75 jaar, toch nog…ondanks stevig paffen. Chapeau !!

    1. Ik woon nog niet zo lang in Vlaardingen, in haar straat. Wat een verlies… Ria was de Eendrachtstraat. Een bijzonder mensje met een goede ziel is heengegaan. Iedereen in de Oostwijk heeft wel zijn eigen herinnering aan haar. Op 8 juni 2019 om 15:00 uur is er een officiële opening in de Eendrachtstraat vanwege mijn muurproject. Dit is een wandbord met een zelfgeschreven gedicht en een historische foto van de Eendrachtstraat anno 1935. Ook Ria’s tabakswinkel is daar op te zien. Ik had zo gehoopt dat ze deze dag nog had mogen meemaken, ze was op de hoogte. Helaas. “Rust zacht Ria”.

  2. Een zeer geliefde vrouw die met iedereen een praatje kon maken.
    Wij kwamen vanaf 1982 tot 1999 in de winkel.
    De laatste keer was 2017. En haar leeftijd is echt een verassing gezien wat zij rookte.
    Rust in vrede Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *