Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HEKKEN OM KERSTBOOM VLAARDINGEN NIET UITZONDERLIJK

VLAARDINGEN- Een bericht over hekken rond de Vlaardingse Kerstboom heeft verbazing opgeroepen op het Vlaardingse stadhuis. De hekken zouden dit jaar voor het eerst worden geplaatst om de boom te beveiligen. Opmerkelijk, want de gemeentelijke Kerstboom aan de Markt (hoek Waalstraat) wordt al jaren afgeschermd met hekken (zie afbeeldingen). Het vroegtijdig verwijderen van de boom op tweede kerstdag vorig jaar trok juist de aandacht vanwege allereerst het opruimen van de hekken. Toen stond op de Markt bovendien een bewakingscamera tegenover de boom, op initiatief van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA).

In voorgaande jaren was de boom een gewild object voor kerstboomjagers. Herhaaldelijk verdween de boom vlak voor de jaarwisseling wegens diefstal. Het vermoeden was in alle gevallen dat de boom in de nacht werd gekapt door betrokkenen bij de Vlaardingse vreugdevuren, of door hun rivalen uit Scheveningen.

Het stelen van een gemeentelijke kerstboom is niet aan grenzen gebonden. In april 2014 is een toen 44-jarige Vlaardinger veroordeeld tot het betalen van een boete van 282,50 euro voor het stelen van de gemeentelijke kerstboom in Schipluiden. De man had op 28 december 2013, met nog tien anderen, de kerstboom in het Midden-Delflandse dorp met lichtjes en al omgekapt en achter een auto gebonden. Ze wilden de boom gebruiken voor een vreugdevuur. De aangerichte schade bedroeg 3.390 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “HEKKEN OM KERSTBOOM VLAARDINGEN NIET UITZONDERLIJK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *