Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HEKKEN EN CAMERA’S VOOR JAARWISSELING SCHIEDAM-SPALAND

SCHIEDAM- In Schiedam-Spaland staan twee tijdelijke camera’s. De camera’s zijn bevestigd aan lantarenpalen bij De Akkers en het Hofpad. Ook in Schiedam-Oost is een vergelijkbare camera aangebracht onder de Rotterdamsedijk. Het extra toezicht staat er aanvullend op het bestaande cameratoezicht in het kader van de jaarwisseling, zo valt op te maken uit een brief van de burgemeester aan de gemeenteraad.

In Spaland zijn ook twee speelplaatsjes met hekken afgezet. Naast deze speelplaatjes hangen de twee camera’s in lichtmasten. Behalve de camera’s kijken ook omwonenden mee. In de wijk is een Buurt Whatsappgroep actief en bewoners zitten in een meldgroep die rond de jaarwisseling fungeert als extra ogen en oren voor de gemeente.

De afgelopen jaren waren de vuilnisbakken rond de speelplaatsjes het doelwit van vuurwerkvandalen. Alle bakken werden opgeblazen tijdens de jaarwisselingen van 2015/2016 en 2016/2017. Dat was mogelijk, omdat de gemeente de bakken niet had verwijderd, ondanks de belofte dit wel te doen.

Ook deze jaarwisseling wordt beloofd de bakken weg te halen of af te sluiten.

Inmiddels is het eerste vuurwerk bij de speeltuintjes al afgestoken. De restanten liggen her en der verspreid. Van schade is nog niets te zien.

Tijdens de jaarwisseling stelt de gemeente prioriteiten bij de handhaving: als eerste maatregelen in het kader van de openbare orde en veiligheid, als tweede vuurwerkoverlast in vuurwerkvrije zones en daarna vuurwerkoverlast in overige gebieden. Over deze prioriteiten zijn duidelijke afspraken gemaakt met de politie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *