Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HEIBEL ROND IJSSALONS IN STADSHART MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er gelden aparte openingstijden voor de twee ijssalons op de Mark in Maassluis. IJssalon Luciano is op zon- en feestdagen open tot 22.00 uur ‘s avonds. IJsmaker Jeroen moet om 20.00 uur de deur sluiten. De rede? “Regels van de gemeente Maassluis bij wisseling van eigenaar”, constateert raadslid Henrike Heijboer (CDA), die de wethouder over de situatie bevraagd.

Het CDA krijgt te horen dat er nu eenmaal regels zijn. Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA): “Wij hebben inderdaad een wisseling van eigenaarschap gehad van de al langer aanwezige ijszaak op de hoek van De Wip en de Markt. Bij de vernieuwing van de vergunning is geconstateerd dat de openingstijden, zoals die tot nu toe werden gehanteerd, niet conform het bestemmingsplan zijn. Daar rust detailhandel. Dat is ook in lijn met de slager en alle andere functies die er daarvoor zaten.”

De eigenaar van de ijssalon op de hoek van De Wip is aangeboden om het traject in te gaan om die bestemming te wijzigen. Kuiper: “Ze zouden allebei hetzelfde moeten kunnen, maar dat mogen wij op dit moment niet zomaar toestaan. Er moet wel deze procedure worden doorlopen. Dat aanbod hebben we ook gedaan.”

Bij Maassluis Belang vindt fractievoorzitter Denise Mulder dat haast is geboden. Mulder: “Ik snap wel dat het wettelijk gezien wellicht zo moet, maar hoe snel gaat zo’n procedure? Het zomerseizoen komt eraan. Ik vind het eigenlijk heel erg oneerlijk als die meneer dan ook niet gewoon tot 22.00 uur open mag. Kunnen wij dat voor die tijd organiseren?”

Kuiper: “Het college is echt enthousiast over het feit dat er ijsjes kunnen worden gegeten in de zomer. Ik heb het er vanochtend nog uitgebreid over gehad. Onze intentie is dezelfde als de uwe, maar we hebben wel te maken met het bestemmingsplan. Bij de zaak die nieuw is gekomen, die op de plek van de Multivlaai is gekomen, daar was al lichte horeca toegestaan. Daarmee hebben we ook een ander regime in de openingstijden. Dat zijn wel de regels, zoals we die hebben.”

4 reacties op “HEIBEL ROND IJSSALONS IN STADSHART MAASSLUIS

  1. Dat zijn wel de regels, Haha, befehl ist befehl!! Wijk nou verdorie eens van die regeltjes af. De horeca is al genoeg getreiterd het afgelopen jaar. Stel dat we het gemeentehuis een jaartje sluiten en hun werknemers zonder inkomen zetten ivm een pandemie. Dat is wat men met de horeca heeft geflikt. En als dan nu een ijsjestoko wat langer open wil ben je een ongelofelijke onrealistische zevenzeikert als je ineens met regeltjes op de proppen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *