Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HEEL VLAARDINGEN BAKT’ VOOR HERHALING VATBAAR

VLAARDINGEN- Deelnemers en bezoeker zijn het er over eens, ‘Heel Vlaardingen Bakt’ verdient een vervolg. Afgelopen zaterdag werd de Lente gevierd in het Stadshart. Op verschillende plaatsen in de Vlaardingse binnenstad vonden evenementen plaats. Zo stond het pleintje in de Fransenstraat deze dag vooral in het teken van taarten bakken en prijzen winnen. Op het zonnige terras met muziek waren (door de winkeliers beschikbaar gestelde) prijzen te winnen aan het Rad van Fortuin.

Voor de eerste keer vond hier ook de wedstrijd Heel Vlaardingen Bakt plaats. Amateurbakkers mochten thuis hun mooiste en lekkerste taart bakken om deze vervolgens door een deskundige jury te laten testen. Maar liefst twintig deelnemers, waarvan er vier in de categorie jeugd tot 16 jaar vielen, leverden hun mooiste en lekkerste creaties in. Het was duidelijk dat er veel aandacht en liefde aan was besteed.

De jury, die bestond uit Dick van Dalen, banketbakker bij Meesterbakker Voskamp; Fina Vona, oud-deelneemster aan Heel Holland bakt en publiciste Britt Planken, heeft alle taarten bewonderd en geproefd. Vervolgens hebben zij iedere taart beoordeeld op presentatie, originaliteit, afwerking en smaak.

Bij de jeugd kwam de getalenteerde Nadia de Wild, met haar roze taart, als winnares uit de bus. Bij de volwassenen was de keuze voor de juryleden zo mogelijk nog lastiger. Er waren veel uiteenlopende ontwerpen en smaken. En waar bij de één de presentatie echt prachtig was, was bij de ander de smaak weer fantastisch. Uiteindelijk kwam Nacera Mohand als winnares uit de bus. Haar taart was qua afwerking en smaak net iets beter dan de taarten van Francis Thoma (2e plaats) en Danique van der Tas (3e plaats).

Categorie Jeugd: Nadia de Wild met de twee winnende taarten.
Nacera won hiermee, naast een horloge van Juwelier Adri Stam, natuurlijk de titel Winnares Heel Vlaardingen Bakt 2019. Wellicht is dit voor haar een leuke opstap naar de TV-versie Heel Holland Bakt.
Eén ding is zeker: als het aan de deelnemers en aan het publiek ligt, dan wordt deze drukbezochte wedstrijd zeker nog herhaald.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *