Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HECHTENIS BIJ GEBRUIK WEGWERPLASTIC EVENEMENTEN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Er leven serieuze twijfels bij het verbieden van wegwerpplastic tijdens evenementen in Schiedam. Vanuit de gemeenteraad klinkt de vraag wat de maximale sanctie is voor het toch gebruiken van wegwerpplastic in euro’s dan wel in maanden hechtenis.

Het gemeentebestuur komt met een voorstel om het verbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Schiedam loopt met het verbod vooruit op EU-regels die per 2021 gaan gelden. Tot ergernis van enkelen in de gemeenteraad.

Gevreesd wordt dat evenementen in 2020 door dit verbod niet in Schiedam zullen worden georganiseerd, omdat de regels in dit jaar substantieel strenger zijn dan in omliggende gemeenten en organisatoren dus meerkosten moeten maken in Schiedam ten opzichte van andere gemeenten. Mogelijk krijgt ook een buurtbarbecue op straat in de zomer van 2020 te maken met het verbod, ook al is het wegwerpplastic dan nog vrij verkrijgbaar in supermarkten.

Bovendien, zo wordt geopperd, loopt de gemeente risico op schadeclaims van organisatoren van evenementen voor gemaakte meerkosten, wanneer een rechter het verbod op wegwerpplastic per 2020 in de APV van tafel veegt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *