WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HAVENS GESLOTEN VAN MAASSLUIS, VLAARDINGEN EN SCHIEDAM

VLAARDINGEN- De buitenhaven van Vlaardingen is afgesloten om verdere milieuverontreiniging door de aanvaring in de Botlek te voorkomen. Ook jacht- en de buitenhaven van Schiedam, de haven van Maassluis, de jachthaven van Hoogvliet, de Veerhaven in Rotterdam en de jachthaven van Rhoon en de haven van Rhoon zijn afgesloten.

De niet-commerciële havens (jachthavens) in het havengebied zijn gesloten om verdere verspreiding van olie in deze havens te voorkomen. Dit betekent dat er geen schepen naar binnen en naar buiten kunnen.

Ook zijn schepen bezig om verder voorbij het incidentgebied (op de Waterweg) olie te verwijderen. De verwachting is dat dit nog dagen zal gaan duren. Eerder uitgestroomde olie heeft zich voorbij het incidentgebied verplaatst over de Waterweg (Het Scheur). Vanaf het begin van de lekkage op het schip zijn gespecialiseerde schepen bezig met het ruimen van de olie.

De ruimingswerkzaamheden rondom het schip liepen vannacht door. Er wordt onderzoek verricht door de Zeehavenpolitie, de DCMR en de brandweer. Meerdere mensen worden gehoord. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Dier aangetroffen dat besmeurd is met olie? Neem dan contact op met de dierenambulance op telefoonnummer 0900-112 0000.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *