Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HAVEN ROTTERDAM ZAG OPLEVING IN TWEEDE HALFJAAR

ROTTERDAM- De grootste haven van Europa heeft volcontinu gefunctioneerd in 2020, het crisesjaar veroorzaakt door de lockdown. Juist in een jaar waarin de maatschappij ernstig werd ontwricht, bevestigde de haven van Rotterdam daarmee zijn rol als betrouwbare partner in de logistieke keten, meent het Havenbedrijf Rotterdam.

Door het opveren van goederenvolumes in de tweede jaarhelft bleef de daling van het jaarvolume vorig jaar beperkt tot minus 6,9% ten opzichte van 2019. Dankzij een sterk bedrijfsresultaat is Havenbedrijf Rotterdam in staat om de komende jaren een ambitieuze investeringsagenda uit te voeren met grote impact op werkgelegenheid, duurzaamheid en maatschappij.

De financiële resultaten van Havenbedrijf Rotterdam waren beter dan in 2019, hoofdzakelijk als gevolg van eenmalige baten en kostenbesparingen. Het bedrijfsresultaat voor rente, afschrijvingen en belastingen bedroeg € 477,5 miljoen (2019: € 433,4 miljoen) en het netto resultaat kwam uit op € 351,7 miljoen (2019: € 238,9 miljoen).

1 reactie op “HAVEN ROTTERDAM ZAG OPLEVING IN TWEEDE HALFJAAR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *