Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HANDTEKENINGEN SPORTHAL VLAARDINGEN-WEST

sporthal 2VLAARDINGEN- Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen werken nauw samen aan de ontwikkeling van de Westwijk. Directeur/bestuurder Harrie Bosch van Waterweg Wonen en wethouder Hans Versluijs (PvdA) tekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst voor de eerste mijlpaal in de wijk: de realisatie van een nieuwe sporthal en vijftig sociale huurappartementen aan het Erasmusplein. Het worden duurzame en energie-neutrale gebouwen. De Europese aanbesteding voor de bouw start in september 2016. De bouw moet in 2017 beginnen en de oplevering zal in 2018 zijn.

Waterweg Wonen en de gemeente hebben vorig jaar de Ontwikkelingsvisie Centrumplan Westwijk opgesteld. Hierin staan de ontwikkelingen die de komende jaren in het centrum van de Westwijk gaan plaatsvinden. In die visie vormt het centrum rond het Erasmusplein het vliegwiel. Vanuit het centrum komt de vernieuwing van de woningvoorraad op gang.

Nadat rond Plein West een concentratie heeft plaatsgevonden van winkels en parkeren, is nu de voormalige Stelco-locatie aan bod. Het braakliggend terrein tussen Albert Heijn en de school wordt gebruikt voor een nieuwe sporthal en circa vijftig appartementen van Waterweg Wonen. De sporthal wordt overdag gebruikt door het basisonderwijs en ‘s avonds voor recreatief sporten. In de plint van de sporthal komt horeca en sport gerelateerde winkels. Voor een tweede nieuwe sporthal, waar wedstrijdsport mogelijk is, wordt de locatie naast het College VOS en sportclub Twist onderzocht. Als de twee nieuwe sporthallen zijn gerealiseerd, worden de oude sporthallen en de woningen van Valkenhof Hoog en Laag gesloopt. Op deze locatie komen dan woningen in de middeldure koopsector.

In 2018 moet volgens de EU en Nederlandse regelgeving alle nieuwbouw zo energieneutraal mogelijk zijn. Waterweg Wonen en de gemeente lopen hierop vooruit door de sporthal en appartementen aan het Erasmusplein energieneutraal te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *