Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HANDHAVING QR-TOEGANG HORECA SCHIEDAM BIJ EXCESSEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam gaat alleen controleren op het gebruik van de QR-toegangsbewijzen bij de horeca wanneer daar een concrete aanleiding toe is, een exces of een bewuste overtreding. Dat laat burgemeester Cor Lamers (CDA) bij herhaling weten op vragen van raadslid Seydagül Dokgöz (Denk). Lamers: “Dat is een lijn die ook in Amsterdam en Rotterdam zal worden gehanteerd. Daar zijn inmiddels handhavingsafspraken over gemaakt met (demissionair, red.) minister Grapperhaus.”

LOS, OPS en de CU-SGP willen volgende week een actualiteitendebat over dit onderwerp, weet Dokgöz. Zelf vat ze samen: “De handhaving is lokaal en ik ben blij dat we dus niet echt actief gaan handhaven.”

Vanaf 25 september zullen horecaondernemers hun gasten moeten controleren op een geldige QR-pas. Het is aan de gemeente om de naleving hiervan te controleren en te handhaven, maar de Schiedamse burgemeester wijst naar de landelijke overheid. Lamers: “Die verantwoordelijkheid ligt op Rijksniveau, zoals u weet. De Covid-wet is nog altijd van toepassing, dus wat ik ook zou willen, ik ben uitvoerder van het beleid dat in Den Haag wordt vastgesteld. Binnen de Covid-wet is er nauwelijks ruimte voor maatwerk, in beperkte maten. Er is wel overleg tussen de minister en de voorzitters van Veiligheidsregio’s in het Veiligheidsberaad, daar wordt met name handhaving besproken. Daar is afgesproken, en dat is een lijn die we al ruim een jaar in Schiedam ook kennen, dat er vooral coachend wordt gehandhaafd. Dat betekent dat we ondernemers en instellingen helpen om hun knelpunten aan te pakken, te bespreken als we dingen eventueel moeten oplossen, we helpen ze met vragen en we treden alleen handhavend op bij excessen, bij evidente en bewuste overtredingen. Dat kan bijvoorbeeld op locaties waar op voorhand al overtreders aanwezig zijn en waar ondernemers willens en wetens er voor zorgen om geen invulling aan die controle te geven.”

Volgens jurist en publicist Caroline Vonhoff  maakt iedereen die meewerkt aan de uitvoering van de QR-pas zich schuldig aan de schending van mensenrechten. Vonhoff: ‘De Code van Neurenberg windt er geen doekjes om, net zo min als de ‘United Nations International Law Commission’s Nuremberg Principles’. Mensen realiseren zich werkelijk niet aan welke misdrijven tegen de menselijkheid zij zich schuldig/medeplichtig maken. Gewoon, door netjes de regels te volgen, tenminste dat denken ze. Ze doen echter alles behalve dat.’

8 reacties op “HANDHAVING QR-TOEGANG HORECA SCHIEDAM BIJ EXCESSEN

  1. De grootste versoepelingen waren bij het circuit van Zandvoort.
   Daar is bewezen dat grote mensenmassa’s makkelijk bijeen kunnen komen. Geen extra besmettingen geconstateerd.
   Ondanks dat ik het gedoe met racen, m.n de hoge kosten en bemoeienis van prinsje geldwolf junior, niet vind thuishoren in Nederland in deze moeilijke tijden, vind ik dit een geslaagd experiment. Alle onzin uitgekraamd door Rutte en medeplichtigen blijkt weer eens onzin te zijn.

 1. FAKE Burgemeester Lamers en het complete onwettige en illegale College van wethouders, die allen strafbaar zijn voor het schenden van ALLE Codes van Neurenberg dienen per direct OPGEPAKT EN OPGESLOTEN te worden.

  Staan de veiligheidsdiensten WEER aan de verkeerde kant van de geschiedenis…???? Of zijn het de vrije mensen die deze corrupte volksverraders op gaan pakken als niemand anders het doet, want deze WANNABE burgemeester/Bilderberger/Satanist moet niet denken dat hij boven de ECHTE NATUUR WETTEN van ONZE SCHEPPER en zijn SCHEPPING staat en de Universele Verklaring voor de Rechten Van/Voor de (Levende) MENS van Vlees en Bloed.

  1. En nog steeds zijn er dus mensen die er echt in geloven. Die zijn echt bang. De rest, heeft het wel door. Maar uit gemakzucht en vooral geen problemen, gaan ze er maar in mee. Ze willen er ook niet over praten. Ik noem dit laf!!!!

   De QR-app is een eerste stap richting een Social Credit System (in China reeds geïmplementeerd). Geen enkele maatregel is voor de volksgezondheid!

   De meeste mensen denken waarschijnlijk ook dat het openlijk gepresenteerde Great Reset plan (aka Build Back Better) van het WEF een grap is ofzo. Gebeurt voor onze neus en niemand die het ziet. En later zeggen ze dan: “we hebben het niet geweten.” Maar oh, wat vind ik het moeilijk om het er maar niet over te hebben…

   De leugen is zo groot dat mensen zich niet kunnen voorstellen dat ze bedonderd worden. Maar er daagt wel iets, vandaar de overdreven agressie naar vrijdenkers. Daar zitten best hoog opgeleide, langdurig geïndoctrineerden bij. Zo dom!

   1. Bep ga steeds (nog) verder in jouw richting denken.
    Waarom zijn er twee soorten qr codes?
    Je hebt een Nederlandse qr code, die kan je zelf lezen en een internationale qr code.
    Deze code is niet te lezen door jezelf, alleen in het buitenland door de overheid aldaar.
    Volgens de Nederlandse overheid staan op de internationale meer gegevens dan op de Nederlandse.
    Volgens de Nederlandse overheid volledige personalia, vaccinatie etc. Als dat alles zou zijn, waarom kan je het dan zelf niet lezen? Het zijn mijn gegevens! Het wordt steeds ondoorzichtelijker wat de waarheid is.

 2. Bep ga steeds (nog) verder in jouw richting denken.
  Waarom zijn er twee soorten qr codes?
  Je hebt een Nederlandse qr code, die kan je zelf lezen en een internationale qr code.
  Deze code is niet te lezen door jezelf, alleen in het buitenland door de overheid aldaar.
  Volgens de Nederlandse overheid staan op de internationale meer gegevens dan op de Nederlandse.
  Volgens de Nederlandse overheid volledige personalia, vaccinatie etc. Als dat alles zou zijn, waarom kan je het dan zelf niet lezen? Het zijn mijn gegevens! Het wordt steeds ondoorzichtelijker wat de waarheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *