Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HANDHAVERS SCHIEDAM BEDANKEN ROTTERDAMSE COLLEGA’S

SCHIEDAM- De Schiedamse BOA’s hebben hun Rotterdamse collega’s bedankt voor het waarnemen van de werkzaamheden in Schiedam, tijdens hun thuisquarantaine. Het bedankje bestaat uit een doos met taartjes.

De quarantaine is de afgelopen 2 weken opgelegd, nadat negen medewerkers van het team Toezicht en Handhaving in Schiedam positief waren getest op het verkoudheidsvirus Covid-19.

De GGD had geadviseerd om alle Schiedamse medewerkers van het team preventief in thuisquarantaine te plaatsen. De actie van de GGD en gemeente past in het beeld van een overheid die jaagt op ‘besmettingen’. De sterfte met het (als levensgevaarlijk gepresenteerd) virus lag in de afgelopen maanden in de orde van grootte van een hevige griepgolf (influenza). De wereldwijde sterfte met Covid-19 komt niet boven de 0,1%.

Ongeveer 80% van de positief geteste mensen vertoont geen symptomen (is asymptomatisch). Meer dan 95% van alle mensen vertoont hooguit gematigde verschijnselen. Virus-testkits zijn daarentegen foutgevoelig en kunnen fout-positieve en fout-negatieve resultaten opleveren. De officiële virustests kunnen soms ook positief reageren op andere verkoudheidsvirussen.

Ruim 600 wetenschappers hebben ondertussen al gewaarschuwd voor ‘een nooit eerder vertoonde monitoring van de samenleving’ door middel van twijfelachtige apps voor het traceren van contacten. In sommige landen wordt dit contact-tracering al rechtstreeks door de geheime diensten uitgevoerd. Wereldwijd werden burgers al gevolgd door drones en het kwam tot massaal politiegeweld. In Nederland zijn al diverse demonstraties tegen het Covid-beleid verboden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *