WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HANDHAVERS MAASSLUIS MOGEN NIET BEKEUREN TEGEN ZWERFVUIL’

MAASSLUIS- Handhavers van de gemeente Maassluis kunnen en mogen geen boetes geven in het geval van een hardnekkig zwerfafvalprobleem aan de P.C. Hooftlaan. Zo heeft althans de VSP in de Maassluise gemeenteraad het begrepen. De fractie voelt het gemeentebestuur hierover, door middel van schriftelijke vragen, aan de tand.

Eind mei is in de gemeenteraad, door GroenLinks, al aandacht gevraagd over (zwerf-)afval en de handhaving daarop. Voor de VSP was dit reden om daarbij ook het college te bevragen over bevoegdheden van de mensen van Handhaving. Nu wil de VSP onder meer weten hoeveel meldingen (zowel via Fixi als via andere kanalen) de gemeente in 2022 tot zover hierover mogen ontvangen? ‘Welke maatregelen zijn er genomen naar aanleiding van meldingen over dit soort gevallen? En hoeveel boetes zijn er het afgelopen jaar uitgeschreven?’

2 reacties op “‘HANDHAVERS MAASSLUIS MOGEN NIET BEKEUREN TEGEN ZWERFVUIL’

  1. Is dit besmettelijk? In buurgemeente Vlaardingen hebben viezerikken ook al vrij spel. Handhavers zijn er niet als het gebeurt of kijken de andere kant op.

  2. Dan maar een paar stadswachtjes van ome Cor uit Schiedam lenen zij hebben geen moeite met mensen op de bon slingeren bij het dumpen van afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *