Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HALVERING AANTAL INBRAKEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het aantal inbraken in Maassluis is de laatste 2 jaar gehalveerd, zegt burgemeester Edo Haan (PvdA) op basis van de meest recente cijfers. Haan: “Over de maand januari waren er vijf inbraken. Waarvan één poging tot inbraak. Uiteindelijk dus vier geslaagde inbraken.”

De halvering van het aantal inbraken in Maassluis is de zien door de jaarcijfers met elkaar te vergelijken: In 2016 waren het er 153. In 2017 ging het om 140. In 2018 waren dat er 76.

Het gereedschap dat een inbreker wilde gebruiken.
Bij twee gevallen waarbij inbrekers zijn opgepakt in Maassluis heeft de gemeente vorig jaar een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ gestuurd. Haan: “Op basis van onze eigen apv artikel 244 is er een verbod om op openbare plaatsen inbrekerswerktuigen te vervoeren of bij zich te hebben. Dus als iemand wordt aangetroffen met inbrekersgereedschap, dan kan de politie verbaliseren, want het is een strafrechtelijk feit, een overtreding. Dan komt er een boete. En wij sturen daarna een brief waarbij we zeggen, we leggen u een last onder dwangsom op. Treffen wij de persoon opnieuw aan met gereedschap, dan krijgt ‘ie dus een boete in de orde van 1000 euro, zeg maar.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *