Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HAAST MET SCHOOLSPULLENPAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een deel van de Vlaardingse gemeenteraad blijft voorstander van de invoering van een schoolspullenpas ‘voor kinderen in armoede’. Een raadsvoorstel om een dergelijke pas in te voeren heeft het afgelopen donderdag niet gehaald. Het nieuwe voorstel wekt verbazing bij de VVD. De liberalen willen eerst een lijstje zien met alle tegemoetkomingen in Vlaardingen.

Bij behandeling van de Voorjaarsnota komen AOV, CDA, GroenLinks, Leefbaar , SP en Stadsbelangen met het verzoek een pas in te voeren waardoor kinderen uit ‘arme gezinnen’ in Vlaardingen schoolspullen kunnen kopen ter waarde van 150 euro.

Het voorstel komt op het moment waarop nog niet duidelijk is hoe armlastig de doelgroep daadwerkelijk is. De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag rekende in mei uit dat door alle tegemoetkomingen in de hofstad een gezin met twee kinderen in de bijstand beter af is dan een gezin met twee kinderen met een modaal inkomen. De VVD in de haringstad heeft de wethouder om een vergelijkbaar lijstje gevraagd, maar dit nog niet ontvangen.

Het nieuwe voorstel voor de pas wordt (letterlijk) vandaag of morgen al in behandeling genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *