Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HAAST MET OPRICHTING ISLAMITISCHE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Opnieuw doet de Stichting Islamitisch College (SIC) een poging om in Vlaardingen een islamitische basisschool te vestigen. Het SIC heeft hiervoor op 31 januari een verzoek ingediend bij de gemeenteraad. Dit verzoek was onvolledig. Conform de wettelijke bepalingen krijgt de stichting tot 1 april de tijd om aanvullende gegevens te verstrekken, zodat het verzoek beoordeeld kan worden. De gemeenteraad neemt voor 1 augustus een besluit over het verzoek, mits de aanvullende gegevens voor 1 april zijn verstrekt.

In Maassluis wil SIC inmiddels ook een islamitische basisschool oprichten. De gemeente heeft twee week terug een allereerste aankondiging ontvangen van de SIC.

De SIC heeft in Vlaardingen sinds 2003 al vijf eerdere verzoeken gedaan die allemaal zijn afgewezen. Vooral omdat de stichting niet aannemelijk kon maken dat de school door voldoende leerlingen zal worden bezocht.

Het kabinet wil de regels voor het stichten van een nieuwe school aanpassen. De verwachting is dat de wetswijziging op 1 augustus 2019 in werking zal treden. Wie na 1 augustus een nieuwe school wil stichten moet dan een aanvraag indienen bij de minister waarbij de belangstelling door middel van ouderverklaringen of marktonderzoek moet worden aangetoond. Daarnaast vindt een kwaliteitstoets plaats en wordt gekeken of de bestuurders in het verleden nooit een school hebben gehad die vanwege zeer zwakke kwaliteit is gesloten.

Het verzoek van de stichting die op 31 augustus is ontvangen, moet nog beoordeeld worden aan de hand van de huidige regels.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “HAAST MET OPRICHTING ISLAMITISCHE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

  1. Stichting Islamitisch College (SIC) heeft haast?

    Gaat de islamisering van Vlaardingen te langzaam, ofzo?

    Of voelt men nu opeens de hete adem van de “kwaliteitstoets” en het “marktonderzoek” in de nek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *