Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

H6-WEG HOEK VAN HOLLAND GEOPEND

HOEK VAN HOLLAND- De H6-weg in Hoek van Holland is sinds vanmorgen open voor het verkeer. De H6-weg heet vanaf nu ook geen H6-weg, maar Hoeksebaan. De weg is tenslotte het verlengstuk van de bestaande Hoeksebaan.

Met de opening is een belangrijke ontsluitingsroute voor Hoek van Holland voltooid. De 1,5 km lange tweebaansweg verbindt de oude Hoeksebaan met de omgeving Hoek van Holland Haven, ook wel het Harwichknoop genoemd.

De afgelopen anderhalf jaar is gewerkt aan de aanleg van de H6-weg en de rotonde Haakweg, Hoeksebaan en Slachthuisweg. Na oplevering van het geheel is de Hoeksebaan een van de drukste verkeerswegen rondom de badplaats.

De verlengde Hoeksebaan is, naast de Maasdijk en route naar ‘s Gravenzande de derde ontsluitingsweg voor Hoek van Holland. De weg moet ervoor zorgen dat Hoek van Holland en het Westland beter bereikbaar zijn. Daarnaast zal de weg bijdragen aan minder verkeershinder in het dorp, omdat verkeer voor andere bestemmingen zoals de bedrijven aan de Slachthuisweg en het strand niet meer via het dorp hoeven. Ook is de verlengde Hoeksebaan interessant, omdat het de economische perspectieven van Hoek van Holland vergroot.

Het verkeer over de nieuwe weg kan wel voor geluidshinder gaan zorgen bij de nieuwbouw op de hoek van de Prins Hendrik- en de Jolinkstraat. In de gebiedscommissie heeft de PvdA vraagtekens geplaatst bij de berekende geluidscontour van 57 dB aan de kant van de vuurtoren (Jolingstraat).

Hoogheemraadschap van Delfland heeft de komst van de weg getoetst aan de beleidsregels die gelden voor het behoud van de waterveiligheid, voor nu en in de toekomst. De bescherming tegen overstromingen is geborgd en de watervergunning is verleend voor het medegebruik van het dijklichaam. Voor het ontwerp is onder meer nauw samengewerkt met het Projectbureau Hoekse Lijn, StenaLine, de Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *