RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GUSTO NAAR WILTON FIJENOORD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Timmerfabriek op het terrein van de voormalige scheepswerf Wilton Fijenoord in Schiedam krijgt een nieuwe bestemming. Volgend jaar verhuist ingenieursbureau Gusto naar het industriële pand uit 1948. Het pand wordt grotendeels getransformeerd en heringericht naar ontwerp van JHK architecten.
Timmerfabriek 2
Bij de transformatie van werkplaats naar kantoor stond behoud en herstel van het oorspronkelijke karakter centraal, zonder daarbij het comfort op de werkplek uit het oog te verliezen. Het centrale atrium, dat alle verdiepingen met elkaar verbindt is hierbij weer opengemaakt en vormt het hart van het gebouw.

Om de zeven meter hoge begane grond en manshoge borstweringen functioneel te maken is er een extra verdiepingsvloer aangebracht. De huidige begane grondvloer kan daardoor worden gebruikt als overdekte parkeergarage terwijl er op de nieuwe eerste verdieping meer dan genoeg vrije hoogte overblijft om de centrale faciliteiten van het kantoor te huisvesten.

Om de industriële schaal van het pand zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen zijn deze vloeren verder zo veel mogelijk open gelaten. Faciliteiten als pantry’s, reproruimtes, overleg- en concentratieplekken zijn in vrijstaande volumes in de ruimte geplaatst om geluidsoverlast op de open werkvloer tot een minimum te beperken.

In het derde kwartaal van 2015 moet de transformatie van de Timmerfabriek gereed zijn.