Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTERE WERKDRUK DOOR HUISVESTING BUITENLANDERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De huisvesting van buitenlanders in Schiedam bezorgt de medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) op het stadskantoor handen vol extra werk. Om wettelijke taak goed en zorgvuldig te kunnen blijven uitoefenen zijn meer ambtenaren nodig.

Het KCC heeft een toename van werkzaamheden op het gebied van het bijhouden van de basisregistratie personen. Het aantal verhuismutaties, 1e vestiging vanuit het buitenland en de beoordeling en verwerking van buitenlandse brondocumenten is sterk gestegen in de afgelopen twee jaar. Dit zijn procedures die meer tijd en expertise vragen.

Ook door de intensivering van de handhaving op woonoverlast en overbewoning is het aantal procedures adresonderzoek sterk toegenomen. Deze procedure moet op zorgvuldige wijze worden uitgevoerd en is essentieel in de strijd tegen adres- en woonfraude. Aan een constatering van het interventieteam woonoverlast moet snel opvolging kunnen worden gegeven om fraude tegen te gaan. Dit kan nu niet. Het stadsbestuur vindt dit niet aanvaardbaar. Ook landelijke afnemers, zoals DUO, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank et cetra hebben er baat bij dat de basisregistratie actueel is, want dit voorkomt misbruik van voorzieningen.

Vooralsnog is door burgemeester en wethouders besloten voor een jaar het KCC zero-based-budgetting toe te gaan passen, waarmee men een beter beeld wil krijgen van taken, verplichtingen en noodzakelijke formatie. Aan de hand daarvan wordt de definitieve keuzes gemaakt over de personele bezetting voor de langere termijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GROTERE WERKDRUK DOOR HUISVESTING BUITENLANDERS SCHIEDAM

  1. Tjonge jonge wat wordt er gebikkeld voor de vluchtelingen, ik zou willen dat ze ook zo hun best doen voor de mensen die hier geboren en getogen zijn die iedere maand naar de voedselbank moeten en hun kinderen zonder eten en drinken naar school.moeten laten gaan.
    Dit is toch wel een dieptepunt dat er dus keihard gewerkt wordt plus meer mankracht nodig is om de vluchtelingen in de watten te leggen. Hun bedje is gespreid en kunnen over een jaartje of 2 een auto kopen en alle luxe dingen kunnen verkrijgen….
    EN HOE KRIJGEN WE VERDEELDHEID IN DE MAATSCHAPPIJ?????????

  2. Ik vraag mij af of er allerlei instantie’s, subsidie’s en vrijwilligers voor mij klaar staan als ik naar welk buitenland dan ook besluit te emigreren. Of ik dan ook gedoogd word als ik besluit om overlast te geven, de omgeving te vervuilen, de mij gratis toegewezen woning te vernielen. Of ik er ook met een gesprek of taalstraf vanaf kom als ik mensen op straat ga lopen neersteken. Bestaat er een land waar zoveel malloten het voor het zeggen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *