Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTER DFDS: ‘OPLOSSING VERKEERSPROBLEEM VLAARDINGEN-OOST’

VLAARDINGEN- Een terreinuitbreiding van DFDS in Vlaardingen-Oost wordt door burgemeester en wethouders gepresenteerd als oplossing voor de dagelijkse verkeersproblemen op de Vulcaanweg. Over de uitbreidingsplannen van het bedrijf en de verbetering  van de doorstroming rondom de terminal worden al enige tijd gesprekken gevoerd.

DFDS wil het terrein inlijven van het oude overslagbedrijf Rotterdam Bulk Terminal (RBT), waarop tot vorig jaar de bekende ertskranen stonden, en het aangrenzende terrein van Rijkswaterstaat. Rond deze locatie staat nog een windmolen gepland.

Bij de uitbreiding van het terrein heeft het stadsbestuur, naar eigen zeggen, kritisch naar de verkeersstromen gekeken. Als kader is meegegeven dat na uitbreiding sprake moet zijn van een verbetering van de doorstroming op de Vulcaanweg.

Onderzocht is op welke wijze de verkeersstromen zo goed mogelijk kunnen worden afgewikkeld. De uitkomst hiervan is dat DFDS 50% van zijn uitgaand verkeer direct via de noordoostelijke toegang gaat afwikkelen. Die uitgang is nu alleen voor exceptioneel transport in gebruik. Hier komen twee poorten en er komt een opstelruimte tussen poort en openbare weg om het uitgaande verkeer te kunnen bufferen. De huidige westelijke toegang, voor in- en uitrijdend verkeer wordt uitgebreid van twee naar vijf poorten en ook hier komt een flinke opstelruimte om inkomend verkeer te bufferen. Hierdoor verbetert de doorstroming op de Vulcaanweg en is er sprake van geluidsreductie langs de Vulcaanweg, omdat er minder uitgaand vrachtverkeer rijdt. De nieuwe gate wordt voorzien van de nieuwste technieken, waardoor de doorstroomsnelheid hoger zou worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *