Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE VUURWERKVANGST SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politie heeft de eerste grote vuurwerkvangst van dit jaar gedaan in Schiedam. Er werd bijna 3.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een 28-jarige man uit Schiedam en een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel zijn aangehouden.

vuurwerk 3Uitvoerig onderzoek bracht rechercheurs bij de de man uit Schiedam. Ze ontdekten dat hij dinsdag met een gehuurde bestelbus een grote partij zwaar vuurwerk ophaalde op een locatie in Duitsland. Toen hij een en ander wilden uitladen bij een opslaglocatie in Schiedam, vatten agenten hem én zijn 35-jarige kompaan, in de kraag. In de bestelbus bleek 1200 kilo zwaar, illegaal vuurwerk te liggen. Een doorzoeking van de opslaglocatie leverde nog eens 1500 kilo illegaal vuurwerk op.

Uit verder onderzoek werd duidelijk dat de man uit Capelle aan den IJssel op hetzelfde terrein in Schiedam een garagebox had gehuurd. Ook daarin werd illegaal vuurwerk aangetroffen; 110 kilo. Het vuurwerk is afgevoerd en in beslag genomen.

Tot slot werden ook de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij werden onder meer een groot geldbedrag, een motor en een auto in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *