WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE VRAAG ROTTERDAMSE MINIMA NAAR ZUINIGE APPARATEN

ROTTERDAM- Het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) heeft te maken gehad met capaciteitsproblemen vanwege de gestegen energieprijzen. Zo was er vertraging bij het in behandeling nemen van aanvragen. Het FBNR werkt voor niet-urgente aanvragen met een langer behandeltermijn (enkele weken). Inmiddels is de achterstand ingelopen, door onder meer het werven van extra personeel. Urgente aanvragen zijn aanvragen van mensen die geen of kapot witgoed hebben. Niet urgente aanvragen zijn vervangingsaanvragen van witgoed.

Het Witgoedfonds van het FBNR bestaat sinds 2021. Het richt zich bovendien niet alleen op defecte apparaten, maar ook op vervanging van apparaten met een hoog energieverbruik. Van tevoren was niet te voorspellen hoeveel Rotterdammers een witgoed apparaat hebben met een hoog energieverbruik en bereid zijn dit te vervangen.

In de Huizen van de Wijk (de voormalige buurthuizen) worden inloopspreekuren gehouden waar mensen met financiële vragen geholpen kunnen worden of hulp kunnen krijgen bij het invullen van formulieren. In deze inloopspreekuren is sprake van een toename van bewoners met een hulpvraag, maar niet zodanig dat dit capaciteitsproblemen oplevert. Bij de voedselbanken is wel vraag naar extra vrijwilligers.

1 reactie op “GROTE VRAAG ROTTERDAMSE MINIMA NAAR ZUINIGE APPARATEN

  1. Draai die idiote maatregelen tegen Rusland terug en de gaskraan in Groningen open (voor schade aan de huizen gebruiken we de bakken geld die nu naar stikstof en klimaat onzin gaan!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *