RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Buurtbewoners in Maassluis geven zaterdag, tijdens Landelijke Opschoondag, de aftrap van de Week van Nederland Schoon. Allemaal met het doel om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen en het belang van schoon zichtbaar te maken.

In Maassluis hebben vijf initiatieven zich aangemeld voor de Week van Nederland Schoon. Op zaterdag krijgt de omgeving rond de Albert Heijn Palet een schoonmaakbeurt en zal ook in de speeltuin op het Michiel de Ruyterplein geen zwerfafval meer te bekennen zijn.

Van 27 tot en met 31 maart nemen scholen in Maassluis vervolgens het stokje over. Lentiz college, locatie Kastanjedal gaat met honderd leerlingen aan de slag en ook CBS Het Spectrum maakt met vijftig leerlingen de omgeving rond de school schoon. IKC Ichthus spant de kroon door dagelijks zwerfafval op te ruimen tijdens de lunchpauze met maar liefst driehonderdzestig leerlingen.

Krokussen en narcissen fleuren de bermen op en bomen ontwaken langzaam uit hun winterslaap. Het voorjaar staat voor de deur. En wat is een betere start van het voorjaar, dan deze fris te beginnen met schone straten, parken en speeltuinen? Want rondzwervende blikjes, snoeppapiertjes en peuken horen niet in dit plaatje thuis. Zo vinden ook de vijfhonderdveertig deelnemers aan de Week van Nederland Schoon in Maassluis.

Nieuwsgierig wie waar aan de slag gaat? Op www.supportervanschoon.nl vindt u het volledige programma van de Week van Nederland Schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *